No water marble, azaz hogyan robinmoses-ezzük a körmeinket

Nem tudom, ti próbáltátok-e már water marble eljárással befesteni a körmötöket, én próbálkoztam és valamiért messze nem sikerült olyan egyszerűen és nagyszerűen, ahogy a videókon átható. Most mutatunk egy olyan eljárást, amihez nem kell víz, pálcika vagy más eszköz, csak a lakk, a körmök és jó sok papírtörlő.

Alapozzuk le körmöket testszínű lakkal és teljesen szárítsuk meg. Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy itt-ott kilátszik majd, és így negative space lesz az eredmény.

Válasszunk három színt, amelyek illenek egymáshoz, de megfelelően el is ütnek egymástól ahhoz, hogy jól látszódjanak, ha egymás mellé/fölé kerülnek majd. Húzzunk a három színből egymás mellé a köröm hosszában egy-egy jó vastag vonalat. Vigyünk fel jó sok festéket, hiszen ezt fogjuk a későbbiekben kenni-vonni, egymással kevergetni.

Fogjunk egy tiszta tűecsetet, de ha az nincs, jó lesz a fogpiszkáló is. Húzzunk a heggyel vonalakat tetszőleges irányokban, úgy, hogy mindig a széléről (a lealapozott területről) kezdjük. Így a második vonástól kezdve színes csíkokat húzunk majd az üres területre, a lakkokat pedig elkezdjük egymás területére behúzogatni. A hosszanti csíkokat keresztező kígyóvonal, majd keresztirányú vonások, esetleg a kívülről befelé irányuló vonalak szép mintát eredményeznek.

Ne dolgozzunk sokáig, mert a sok festék elkezd „levonulni” a körömről abba az irányba amerre lejt. Néhány vonás után a tiszta ujjbegyünket illesszük a köröm széléhez, óvatosan, de határozottan nyomjuk hozzá, majd hátrabillentve vagy a köröm szélén lehúzva „emeljük le” a fölösleges festéket. Aztán gyorsan, mielőtt megszáradna, alaposan töröljük le egy papírtörlővel. Ezt csináljuk meg minden irányból (két szél és körömvég), majd ha akarjuk, folytassuk a vonalazást és ismét emeljük le a körömszéleknél összegyűlt festéket.

Végül vigyünk fel egy réteg színtelen fedőlakkot. Ha kedvünk tartja, illesszünk a mintára egy-két kristályt, vagy húzzunk bele a végén, száradás után egy-két vonást tűecsettel pl. csillámos, ezüst vagy más fémszínű, hozzá illő festékből.

A lakk-csíkok felvitelét nem csak hosszanti irányban felvitt csíkokkal képzelhetjük el. Ha van a fejünkben egy terv, hogy hogyan fogjuk húzni a vonalakat, úgy vigyük fel a festékmennyiséget, hogy a vonásokkal onnan vigyük át a festéket a kevésbé festékes helyekre. Rajzolhatunk kezdetnek keresztet, egy hosszanti vonalat és rá egy nagy V-betűt, átlót stb. Ha jól csináljuk a vonalazást, az eredeti ábra úgyis eltűnik végül. 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}