Nyárra válassz tartós megoldásokat!

Amennyire várjuk a nyarat minden évben, olyan kihívásokat is állít elénk. Bár ez az egyik kedvenc évszakunk, mert strandolhattunk, nyaralhatunk, bulizgatunk, lazíthatunk, jól érezhetjük magunkat, vannak bizonyos kihívások, amik kifejezetten a nyárhoz kapcsolódnak.
Ilyen például az, hogy igyekezzünk megtartani a rendezett, ápolt külsőnket, ugyanis sem az erős napsugárzás, sem a száraz meleg levegő, sem pedig a strandolás, a klóros víz nem segíti elő ezt a törekvést.
 
A nap a külsőnk ellensége is lehet!
 
A nap nagyon igénybe veszi a hajunkat, körmünket, bőrünket, kiszárítja, vízhiányos a teszi, aminek meg is van az eredménye: töredezés, berepedezés, letörés, beszakadás. Éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítani mind a bőrápolásra, mind a haj- és a körömápolásra ebben az időszakban.


 
A strandok klóros vize sem feltétlenül tesz jót ezeknek a testrészeknek, ez még egy ok arra, hogy fokozottan ápoljuk őket.
 
Ami a körmöket illeti, nagyon nehéz dolgunk van, főként a strandon, hiszen bármilyen nagy műgonddal lakkozzuk is ki, nagyon hamar kikezdi a nap és a víz, ezért szinte biztos, hogy ha reggel frissen lakkozott körmökkel indultunk el fürdőzni, délutánra abból már semmi nem lesz. Lepattog, letöredezik.
 
A nyári időszakban még egy smink is nehezen marad meg az emberen, gyakorlatilag leolvad, lefolyik a folyamatos verejtékezéstől és izzadástól, ami egyébként a szervezetünk természetes védelmi mechanizmusa.
 
Mindenből tartósat!
 
Nekem az a trükköm a nyári hónapokra, és ezt szoktam javasolni mindenkinek, hogy tartósabb megoldásokban gondolkodom, ami a szépségápolást illeti. A hajnak jól jöhet egy keratinkezelés a nyár elején, ami nemcsak feltölti, de például „mellékhatásként” tartósan ki is egyenesíti, így legalább a forró hajvasalóval, hajszárítóval nem kell kínozni nyáron, magától is egyenesre fog száradni, ráadásul egészségesen csillog, és ellenállóbb lesz a nappal szemben.
 
A sminket ilyenkor mellőzni szoktam, tartós festékkel festem a szemöldökömet, ahogy a szempillámat is, esetleg néha a műszempillát tetetek fel, így nem kell szempillaspirált használni. Ezektől mindig úgy nézek ki, mintha ki lennék sminkelve. Esetleg egy kis BB krémre lehet még szükség, ha problémásabb a bőröd.


 
És ami a körmöket illeti: nem érdemes bíbelődni a körömlakkozással naponta-kétnaponta. A nyári időszakban ennyit fog ugyanis kibírni a hagyományos körömlakk a forróság, a nap és a strand bűvkörében.
 
Ha szeretnéd megkönnyíteni a saját dolgodat, javaslom, hogy ha egész évben nem is preferálod a tartós megoldásokat a körmeiden, nyárra engedd el ezt az elvet, és próbáld ki a műkörmöt, vagy legalább a gél lakkot, így rendezettebbnek fognak hatni a körmeid a vízpartokon és a strandokon is.
 
A gél lakk két hétig biztosan gyönyörűen fogja fedni a körmeidet, de akár három hétig is ellehetsz egyetlen lakkozással, már ha profi körmöshöz jársz, aki minőségi alapanyagokkal dolgozik, vagy te csinálod meg magadnak profi szinten otthon.


 
A műkörmöknek is hasonló a tartóssága, ezt is megcsinálhatod otthon, bár igényel némi gyakorlatot a dolog. Ha nem megy, érdemes profi körmöshöz látogatni, aki felrak neked egy szép műkörmöt, majd párhetente tölti, hogy egész nyáron igényesek legyenek a körmeid.
 
Ha ezen két megoldás valamelyikét választod, nem kell attól tartanod, hogy a strandon lekopik majd a körömlakkod, soha nem kell rejtegetned a kezeidet, mert mindig szépek és ápoltak lesznek.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}