Paint and go!

Sokat beszélünk és még többet olvashatunk arról, hogy hányféle gyönyörű körömlakk létezik, milyen egyszerűbb vagy bonyolultabb technikákat ismerünk ezek alkalmazására, milyen alakú körmöket hordjunk, és hogyan tartsunk fenn körmeink épségét és szépségét.

Ugyanakkor sokkal kevesebb szó esik arról, hogy a nehezen elkészített egyöntetű festés mennyire sérülékeny, a lakk hosszabb-rövidebb száradási ideje alatt. Sokunkat gátolnak az elszenvedett kudarcok, és biztos nem csak nekem nincs kedvem újrafesteni a körmeimet, ha valami elromlik menet közben.

Természetes, hogy ez nem elszigetelt probléma, hiszen számos gyártó is igyekszik már megoldást találni rá: gyorsan száradó lakkok és fedőlakkok tömkelegét dobják piacra, szárító cseppek, sprayk, berendezések és lámpák kecsegtetnek a várakozás elkerülésének lehetőségével.

Ezek a termékek nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, amellett hogy sokszor nem is túl alacsony árunk kínálják magukat a polcokon. Nézzünk két módszert, amelyek házi eszközökkel kivitelezhetőek, nem igényelnek túl nagy pénzügyi ráfordítást, és sokat segíthetnek a várakozás lerövidítésében, és így a balesetek kialakulásának esélyét is csökkentik.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció
  1. Jegeljük a problémát!

Tegyünk egy kisebb tálba egy marék jeget, majd öntsünk rá hideg vizet. Várjunk pár percet, hogy az olvadó jég megfelelően lehűtse a vizet, közben végezzük el a körmök festését, majd óvatosan mártsuk bele az ujjaink végét a vízbe és tartsuk ott. Természetesen nagyon kell ebben az esetben is ügyelni arra, hogy a frissen festett körmök ne érjenek hozzá se a tál széléhez, se a jégdarabokhoz!
Nem kell, hogy lilulásig tartsuk benne a kezünket, elég néhány másodperc, ami alatt áthűl és megdermed a lakkréteg. Kiemelve rázzuk le a kezeket (ne töröljük!), ekkor már a lakkozás nagyon gyorsan eljut a teljes száradásig.

  1. A sütőspray-varázslat

Ha a témára rákeresünk a Youtube-on, igen hamar fogunk olyan találatokkal szembesülni, amelyek a sütőspray (cooking spray) alkalmazását ajánlják vehemensen, mert ahogy ők állítják, gyakorlatilag azonnal megszárítja a körömlakkot. Hazánkban kevésbé népszerű és elterjedt, bár elérhető ez a termék, amely a serpenyőben sülő hús letapadásának megakadályozására szolgál. Olajat és számos más adalékanyagot tartalmaz, amelyek a letapadást gátolják, illetve elősegítik a hús puhulását stb. A lakkozás után egy-egy fújással „terítsük be” az ujjvégeket, majd várjunk pár másodpercet. Végül alaposan mossuk le a fölösleget folyóvíz alatt.

 

 

 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}