Pihentetni, vagy nem pihentetni, ez itt a kérdés!

Gyakran felvetődő kérdés, hogy kell-e pihentetni a körmöket két körömdíszítés között. A válasz nagyon egyszerű: ha nem sérült a körmöd, akkor nem kell! Az egészséges körmöknek nincs szüksége pihentetésre, egyik csodás körömdíszítést viselheted körmeiden a másik után.

Már biztosan te is hallottad, hogy káros, ha egymás után több hónapon át körömdíszítés van a körmeiden. Gyorsan az internetet hívod segítségül és rájössz, hogy a vélemények megoszlanak és nem lettél okosabb. De ha a műkörmösök véleményére adsz, akkor hidd el, nem szükséges pihenőidőt adnod körmeidnek.
Az egyik kifogás szokott lenni, hogy lélegezni kell hagyni a körmöket. Ám a körömlemez egy elszarusodott, élettelen lemez, ezért nincs anyagcseréje, nem lélegzik, ezért ez a kifogás nem állja meg a helyét a pihentetés mellett.

Terhesség esetén ajánlott a körömdíszítés mellőzése. Nem a felhasznált alapanyagok miatt, hanem az előkészülettel és eltávolítással járó por és oldószerek belégzése miatt nem javasolt ilyenkor a körömdíszítés viselése.

A másik ellenérv a gyakori körömdíszítés ellen az szokott lenni, hogy a körmök előkészítése folyamán rongálódik a körömlemez. A természetes körömlemez kb. 150-200 rétegből áll. Az előkészítés folyamán 3-4 réteg távolítódik el. Ráadásul a buffer segítségével nem reszeljük a körmöket, hanem csak megbolyhozzuk a köröm felszínét, így nem éri mély, káros behatás a körömlemezeket. 

Fontos, hogy a zselés vagy porcelán műkörmök eltávolítását szakemberre bízzuk. Az eltávolítás folyamán előfordulhat, hogy „túlreszelik a körmöket”. Ilyenkor elvékonyodik a körömlemez és sérülések alakulhatnak ki, melyek fájdalmasak. Ez az az eset, amikor valóban ajánlott a pihentetés, hiszen sérült körömlemezre TILOS új körömdíszítést készíteni, meg kell várni míg lenő a sérült rész.


Mi a helyzet a gél lakkokkal?

 

A körmök elvékonyodásának leggyakoribb oka a vitaminhiány, az egészségtelen táplálkozás, vagy a dohányzás.

Gyakori tévhit az is, hogy a gél lakkozás elvékonyítja a körmöket. De ez valóban csak tévhit, hiszen az előkészítés folyamán a buffer segítségével csak enyhén felbolyhozzuk a köröm felszínét. Az eltávolításhoz pedig szinte a kezedbe sem kell venned a reszelőt. Elég csak megkarcolgatnod a fényzselé, azaz a legfelső réteget, hogy könnyebben oldódjon. A leoldáshoz használhatsz leoldófóliát, vagy áztató gyűszűt, így garantáltan nem fog sérülni a körömlemezed. 

Fontos a körmök megfelelő ápolása is. Használj körömágybőr ápoló olajat a gél lakkos körömdíszítés elkészítése után is, valamint az eltávolítást követően is. Ápold minden nap kezeidet kézkrémmel a megfelelő hidratáltságért. Valamint a napi megfelelő folyadékbevitelről se felejtkezz el gondoskodni.

Ráadásul gél lakk esetén kevesebbszer kell kezedbe venned az oldószert, mint egy hagyományos körömlakk eltávolítása esetén. Hiszen a körömlakkot akár hetente is le kell mosnod körmeidről, míg a gél lakkot csak 3-4 hetente kell eltávolítani és újat készíteni helyette.

Ne a kifogásokat keresd, hanem gél lakk induló készletünket a webáruházunkban és vágj bele te is a gél lakkos körömdíszítések készítésébe! >>

 


Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}