Porcelán műköröm

A porcelán műkörmök számítanak a klasszikus műkörmöknek. De mielőtt azt hinnéd, hogy azért számít klasszikusnak, mert előtte se híre se hamva nem volt a műkörmöknek akkor tévedsz! Pár évszázadokkal ez előtt is fontos volt az emberek számára körmeik ápolása és még feltűnőbbé tétele.


Az ókori Egyiptomban a színezett, vagy éppen extrém hosszúságú körmök viselési luxusnak számított, amivel ki tudták fejezni társadalmi rangjukat. Ennek megfelelően nem csak a nők, hanem a férfiak is éltek a korabeli műkörmök lehetőségével. A fáreók hosszú, arany pótkörmökkel adták mindenki tudtára gazdagságukat, valamint azt, hogy ők állnak a legközelebb az istenekhez. Kleopátra királynő pedig porcelánból készíttetett felragasztható pótkörmöket magának.

A láb és körömápolás hagyománya tovább folytatódott az ókari görögöknél és rómaiaknál, majd a reneszánsz korban került újra előtérbe a manikűrözés. A későbbi évszázadokban az iparosodás fellendítette ezt a folyamatot és egyre elterjedtebbé váltak a körömápolási technikák és a körmök színezésének módszerei.
A mai, modern műköröm egy fogorvosnak köszönhető, aki rágta a körmét. Betöredezett körmeit fogorvosi anyagokkal pótolta. Innen merítették az ötletet, hogy a fogászatban is használt alapanyag, a porcelán tökéletes a körmök erősítésére, hosszabbítására. Ezeket két komponensű anyagokkal vitték fel.


A mai porcelán műkörmök is ezen a technikán alapulnak, de szerencsére már nem olyan kemények, mint elődei és sokkal könnyebben formázhatók. Sablon segítségével könnyedén kialakítható a kívánt forma, ív és hosszúság, valamint továbbra is két összetevő kell az elkészítéséhez: a por és a liquid. Fontos, hogy ezek aránya megfelelő legyen, különben nem lesz tökéletesen sima felszínű a porcelán műköröm. Viszont jó, hír, hogy használatához nem kell külön UV lámpára beruházni, hiszen a két anyag elegye levegőre szárad meg.


A moonbasanails.hu webáruházban mindent, ami a porcelán műköröm készítéshez szükséges egyetlen szettben be tudod szerezni. A készlet tartalmaz négy különböző színű építőport, levegőre lassan kötő liqidet, a használathoz szükséges ecsetet és mindent, ami az előkészítéshez és az utolsó simítások elvégzéséhez szükséges. Időt takarítunk meg neked ezzel a szettel, hiszen nem kell egyesével összeszedegetned az alapanyagokat és a kellékeket a webáruházunk virtuális polcairól. Ráadásul megéri szettben rendelni, mert így több mint 10% kedvezménnyel juthatsz hozzá a porcelán műköröm készítéséhez elengedhetetlen cuccokhoz.

Válaszd a porcelán műkörmöket, válaszd a klasszikus eleganciát! >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}