Rágod a körmöd? Segíthet a műköröm!

A körömrágás rossz, ám széles körben elterjedt szokás, ami jobban fogva tudja tartani az embert, mint bármilyen káros szenvedély. Rengetegen vannak, akik rágják a körmüket, bár nem akarják, és igyekeznek odafigyelni, mégis elég egy pillanatnyi elmerengés ahhoz, hogy már megint arra eszméljenek, hogy a körmök a szájukban van.
Erről nagyon nehéz leszokni, már csak azért is, mert nem tudatos tevékenység, hanem valamiféle pótcselekvés. Ezért az emberek többsége akkor csinálja, amikor elmereng, elbambul, vagyis az agya bizonyos szintig kikapcsolt állapotban van. Ezt az állapotot pedig csak mérsékelten lehet tudatosan befolyásolni.
 
Vannak mérsékelten hatékony megoldások
 
Éppen ez az oka annak, hogy többféle módszert próbáltak már az emberek kitalálni a körömrágás megfékezésére. Az egyik az lenne, hogy vágjuk rövidre a körmünket, hogy ne rágjuk, de ez gyakorlatilag hatástalan, köszönhetően annak, hogy aki szenvedélyesen rágja a körmét, annak teljesen mindegy, hogy hosszú-e, ugyanis képes még a tövig rágott körmöt is tovább rágni.


 
Ennél némileg eredményesebb az a körömlakk, ami förtelmes ízűvé teszi a körmöket, így ha bevesszük a szánkba, azonnal érezzük ezt a szörnyű, keserű ízt. Ez arra jó, hogy felhívja a figyelmünket arra, hogy nem kéne rágni a körmünket, ugyanakkor aki szeretne szép és díszes körmöt, annak nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, hiszen ez általában egy fénytelen, átlátszó valami.
 
A műköröm más
 
A harmadik opció a műköröm, ami tulajdonképpen kettős célt szolgál: egyrészt, elfedi a csúnyán lerágott, valódi körmöket, másrészt akadályozza a további rágást. Nem egy embernek sikerült a műköröm segítségével leszokni a rágásról, ugyanis ez egyszerűen nem olyan, mint a valódi köröm. Vastagabb, más érzés, így azonnal észreveszi az ember, hogy olyasmit vett a szájába, amit nem kellett volna. Másrészről strapabíróbb a valódi körömnél, így nem is egyszerű lerágni.


 
A műköröm segítségével sokan felhagytak már ezzel a rossz szokással, egy próbát ezért mindenképpen megér a dolog. Ráadásul addig is, amíg fent van a műköröm, a valódi köröm zavartalanul nőhet alatta.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}