Rövid, mégis dekoratív körmökre vágysz? Így valósíthatod meg

A legtöbb nő vágyik arra, hogy csinos és tartós körmei legyenek. Ugyanakkor rengeteg akadálya lehet annak, hogy műkörmöt viselj. Lehet ez munkahelyi előírás, de az is megeshet, hogy olyan sportot űzöl, amihez nem lenne szerencsés ilyesmit viselni. Bármelyikről is legyen szó, nem érdemes kétségbe esned.
A rövid körmök is lehetnek dekoratívak, hogyha megfelelően vannak elkészítve. Ráadásul rengeteg lehetőséged van arra, hogy elkészítsd őket. Azonban mielőtt munkához látnál, tudnod kell, hogy nem minden minta és forma megfelelő az összes hosszúsághoz. Az alábbiakban adunk néhány tanácsot, hogy ilyen esetben hogyan érdemes kialakítanod a dizájnt.

Lássuk először a formákat

Több alternatíva is a rendelkezésedre áll akkor is, ha rövid körmökkel dolgozol. A legkézenfekvőbb a mandula és a kocka forma, de ennél tovább is tekinthetsz ezen a téren. A hegyes és a balerina típust viszont jobb, ha kerülöd. Ezek ugyanis a megfelelő hossz híján végeredményben nem mutatnak túl jól.Ha például szélesebbek a körmeid, akkor jó választás lehet a kerek kialakítás is. Ez hasonló a mandula típushoz, csak épp az íve tompább egy kicsit. Ha a klasszikus díszítések híve vagy, akkor ez kifejezetten neked való. Nagy előnye, hogy a legtöbb esetben a köröm magától is hasonló formára nő, így az elkészítése is egyszerű.

A másik lehetőség, ha nem szeretnél sokat vacakolni a kocka alak. Arra viszont minden esetben ügyelj, hogy a hosszúság harmonizáljon az ujjaidon. Ha nem vagy biztos a dolgodban, használhatsz hozzá sablont is, így biztosan nem téveszted majd el a méretet.Na, és mi legyen a díszítéssel?

A díszítések esetében már kevésbé van megkötve a kezed, különösen akkor, ha már járatos vagy benne. Ebben az esetben is bátran használhatsz köveket, matricákat, festéseket, de akár 3D mintákat is, hogy egy kicsit feldobd a manikűrödet. Viszont néhány apró részletre nem árt, ha külön gondot fordítasz.

A hossznak köszönhetően ugyanis jóval kevesebb hely áll a rendelkezésedre. Ezért ha nem vagy még gyakorlott, akkor a részletgazdag festéseket érdemes egy időre félretenned, legalább addig, amíg nem elég biztos a kezed. Miniatűrökkel dolgozni nehéz feladat, emellett rengeteg plusz munkát is jelenthet, hogyha elrontod. Egy kis gyakorlással szerencsére megspórolhatod a bosszankodást.És persze ne feledkezz meg az egyszerű és kézenfekvő opciókról sem! Ha egyszínű körmöket nem szeretnél, akkor választhatsz olyan körömlakkot, ami változtatja a színét. Jó ötlet lehet még az olyan speciális lakkok használata, mint a fur effect vagy a 3D matt géllakk, melyek önmagukban is látványos végeredményt képesek létrehozni.Ne mondj le a műkörmökről csak azért, mert nincs lehetőséged hosszúakat viselni! A rövid körmök nem csak praktikusak és dekoratívak, de segíthetnek abban is, hogy megerősítsd a sajátjaidat. Akár látványos, akár natúr dizájnra vágysz, könnyedén megoldhatod bármilyen körömhosszúsággal. A többi már csak a fantáziádon múlik.

Engedd szabadjára a kreativitásod és nyűgüzd le a környezeted a legmenőbb körömdíszítésekkel! Ha még nincsenek meg hozzá az eszközeid, akkor webáruházunkban mindent megtalálsz, amire szükséged lehet. Ha pedig újabb ötletekre lenne szükséged, kövesd a blogunkat, ahol megismerheted a legújabb trendeket és hasznos tippekkel is ellátunk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}