Rövid vagy hosszú? – Géllakkot vagy műkörmöt válassz

Abban nincs különbség, hogy a műkörmök és a géllakkok is ugyanúgy megállják helyüket, ha divatos körmökre vágysz, de azon kívül, hogy neked személy szerint melyik tetszik jobban, van e bármi szabály arra, hogy kinek lehet műkörme és ki csináltathat csak géllakkot? Most utána járunk, hogy mik a szabályok a körmözésben.
A műköröm előnyei

A műköröm készülhet zseléből, melyet akárcsak a géllakkokat lámpával köttetnek meg, vagy porcelánból, melynek levegőre és fényre kötő verzióit is használják. Rendkívül tartós és újratölthető, így hosszú hónapokig viselhető.

Mielőtt műkörmöt csináltatnál, először is el kell döntened, hogy mennyire szeretnéd, hogy körmeid hosszúak legyenek, és ha a saját körmödnél hosszabbat szeretnél, akkor a műköröm a neked való. Ha pedig azt szeretnéd, hogy igazán tartós is legyen az eredmény, esetleg olyan helyen dolgozol, ahol kezeidnek és körmeidnek ellenállónak kell lennie, akkor szintén érdemes érdemes rájuk szavaznod.Továbbá nagy segítség lehet a műköröm azok számára, akiknek körmei kicsik, rágottak, nem szép formájúak, esetleg túl vékonyak és könnyen berepednek és letörnek. Számukra műköröm nélkül egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen elérhető a hosszú egészséges köröm, azonban az épített körmöknek köszönhetően ők is elegáns és egészséges körmökkel mutathatják ki nőiességüket.

Azonban a rendszeres műköröm készítés egyik hátránya, hogy hosszútávon a műköröm alatti természetes körömlemez elvékonyodik. Ezért javasolt pár hónapra időnként pihentetni körmeinket, mely alatt újra megerősödhetnek.


 
A géllakkok tulajdonságai
 
A géllakkok lényegében átmenetet képeznek a hagyományos körömlakkok és az épített műkörmök között, azonban a sima lakkoknál sokkal tartósabb a lámpával megkötött géllakk, hiszen 2-3 hétig legalább kitartanak körmeiden.

Ha alapvetően erős és egészséges körmökkel rendelkezel, és egyébként sem szeretnél természetes körmeidnél hosszabb körmöket csináltatni, akkor a géllakkozást neked találták ki. De ha egy kicsit vékonyabbak vagy gyengébbek körmeid, akkor sem kell lemondanod a csodás körmökről, ugyanis egy kevés építőzselés körömerősítéssel körmösöd neked is csodás és tartós lakkozást készíthet.Ha csak egy buliba, esküvőre, vagy más különleges alkalomra szeretnél díszes körmöket, akkor érdemes a géllakk technikát választanod, hiszen ez a technika egyáltalán nem vékonyítja el körmeidet, így műkörmöt csak akkor érdemes választanod, ha már tudod, hogy hosszútávra tervezel.

Ha még sosem készítette el szakember a körmeidet, és természetesebb érzést szeretnél új körmeid viselésekor, akkor inkább a gél lakkokat érdemes választanod, melyeknél fel sem fog tűnni, hogy nem hagyományos körömlakkal készültek.A gél lakkok egyik nagy előnye a műkörmökkel szemben, hogy leoldásukhoz nem minden esetben van szükség reszelésre, hiszen ma már elérhetőek a leoldható technikájú lakkok is köztük, melyek így kicsit sem vékonyítják el körmeidet.

Viszont a géllakk hátránya, hogy tartósságát nagyban befolyásolja a saját köröm minősége, valamint, hogy ezzel a technikával a hosszabbítás egyáltalán nem megoldható.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}