Rusztikus körmök DIY módra

Mi lehetne ennek a két dolognak az együtt járásánál divatosabb? A rusztikus, azaz vidékies, népies stílus évek óta reneszánszát éli, a jegyében viszont nem csak valódi régiségekkel, hanem antikolt felületekkel is díszíthetjük a környezetünket.

Óriási divat most a nagymama sufnijából előtúrt szekrények újrafestése, feltupírozása, de ha erre nincs lehetőség, ugyanolyan jó, ha a svéd boltban vásárolt szekrényeket „kopottá” festjük. Ez az antikolt-kopott színhatás tér vissza a bejegyzésben bemutatásra kerülő körömfestésben is. A technikát magát korábban többször is leírtuk már, az igazi játék itt a színekben van.

A most leírásra kerülő körömminta „DIY-ségét” az adja, hogy házi praktikákat, házilag elkészíthető eszközöket használunk hozzá.

A két fő paraméter együtthatása következtében az így elkészített körmök nagyon vidámak, rusztikusak, egyszerűek mégis dekoratívak, mintha egy napjainkban készült lakberendezési katalógusból léptünk volna elő velük. Attól függően, hogy milyen mintákat készítünk, akár a hippi vonalat is beleérthetjük :)

A minta elkészítése

A mintához fehéret érdemes alapnak választani. A fehér helyett használhatjuk nagyon világos verzióját a másodiknak kiválasztott színnek. A második színnek – ha a rusztikus hangulatot tartani szeretnénk – érdemes pasztellszíneket választani, de arra ügyeljünk, hogy lehetőség szerint nagy legyen a kontraszt.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Alapozzuk le a körmöket színtelen lakkal, hogy megóvjuk őket az elszíneződéstől. Vigyünk fel mindegyik körömre szimpla fehér (esetleg nagyon halvány színű) lakkréteget és hagyjuk megszáradni.

Fogjunk egy Scotch tape-t (lehet sima cellux is vagy más ragasztószalag, a ST előnye pusztán az, hogy kevésbé tapad, így ha összehajtjuk, könnyebb szétszedni) és keresztirányban hajtsuk félbe, úgy, hogy a ragasztós része legyen befelé. Rajzoljunk bármilyen tengelytükrös dolgot a ragasztószalagra (ceruzával mert azt le lehet radírozni, ha elrontjuk): szívecskét, csillagot, háromszöget, napocskát, levelet, házikót stb., úgy, hogy a tengely a hajtás vonala legyen, és mintának csak a felét rajzoljuk meg. Kivágjuk a rajzot, így, ha széthajtjuk a ragasztószalagot, akkor teljes szívecske stb. formájú lyukat kapunk.

Simítsuk rá a lyukas ragasztószalagot a körmünkre, hogy pont oda essen a lyuk, ahova szeretnénk, hogy kerüljön a minta.  Fogjunk egy szivacsot, amire vigyük fel a sötétebb színt először, majd kb. a feléig, laza mozdulatokkal az alapozás színéből is vigyünk fel egy-egy csíkot (hogy ne fedje tejesen a sötét réteget). Ezzel tunkoljuk körbe a minta-lyukat belülről, majd szedjük le a ragasztócsíkot. Így a világos-sötét játéktól kopottas szívecskét kapunk a körmökön.

Ha azt szeretnénk, hogy a körmeink különbözőek legyenek, akkor a kivágott szívecskét is felhasználhatjuk: fehér vagy világos alap flekk száradása után ragasszuk fel a körömre, tunkoljuk körbe a kopottas színt tartalmazó szivaccsal, így az egész köröm színes lesz, kivéve a mintát.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}