Sellőkörmök, nem csak úszóknak! 2.

Ebbe a csoportba tartoznak azok a körömminták, amelyek grafikusan is utalnak a sellőre, pikkelyre, halfarokra, ilyesmire. Ezek közül néhányat – az ügyes kezűek – szabad kézzel is megfesthetnek, de kiváló eszközöket is kaphatunk hozzájuk. Lássuk!

Stenciles sellő körmök

Sok helyen kaphatóak pikkelyes stencilek, amelyekből a pikkelyeket és a körvonalakat is felhasználhatjuk. Nagyon mutatós, ha világoskék alapozásra ragasztjuk a körvonal stencilt, majd átfestjük valamilyen Mermaid színű körömlakkal (és/vagy csillámmal), így a pikkelyek körvonala az alapszín lesz, miközben maguk a pikkelyek csillámlanak majd. A stencil fedőfestését is csinálhatjuk átmenetesre, úgy még izgalmasabb lesz a végeredmény.
Pikkelyes hatást úgy is elérhetünk, hogy a megszáradt alaprétegre narancsoshálót feszítünk, majd azon keresztül festjük/tunkoljuk a fedőréteget, de ezzel vigyázzunk, mert ha nem rögzítjük elég masszívan, elmozdulhat.

Pontozásos pikkelyes

Nagyon szép pikkelysort varázsolhatunk úgy is a körmeinkre, hogy az alapszínre plex tű segítségével egy sor pontot elhelyezünk (egészen közel egymáshoz, sőt egy picit rá is lóghatnak egymásra), majd a következő pontsort félig az elsőre rakosgatjuk, de úgy, hogy az első sor két pontja közé kerüljenek a második sor pontjai. Így pontozzuk be az egész körmöt.

Ha akarjuk használhatunk végig egyforma színt (bár akkor kevésbé fog látszani a pontok körvonala egymáson), használhatunk két színt felváltva, de a legizgalmasabb végeredményt akkor kapjuk, ha 4-5 színt válogatunk össze, és úgy alkalmazzuk a sorrendjüket, hogy egymásra mindig kontrasztos színek jussanak.

Rajzolt pikkelyes

Ehhez a festéshez tűecset és némi kézügyesség is kell. Vigyünk fel egy tengeri vagy halszínű alapszínt, majd arannyal/fehérrel/feketével rajzoljunk rá pikkelyeket. A halpikkelyek rajzolása úgy történik, hogy rajzolunk egy sor „kiskaput” a belső körömágyhoz és a következő sor kiskaput egy picit eltolva tesszük rá, úgy, hogy a második sor kiskapuinak lába az előző sor kapuinak közepére kerüljön.
Ilyen rajzolt pikkelyekkel végigfesthetjük a körmöt, de kialakíthatunk befelé keskenyedő háromszöget, vagy rajzolhatjuk a körömtőhöz, elnyúlva a körömágy mentén. 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}