Szabadulj meg a körömrágástól végleg!

Mindenki a csodás ünnepi díszű körmeit mutogatja, te pedig mélyen a zsebedbe dugod a kezed, mert szégyelled tövig rágott körmeidet? Ha újévi fogadalmaid között szerepel idén, hogy leszokj végre a körömrágásról, akkor segítünk! Tippjeinkkel pár hét alatt neked is újra ápolt és csodás kezeid lehetnek!
Okok és következmények

A körömrágás komoly lelki problémát és szorongást is jelezhet, és ha el is tudjuk hagyni rossz szokásunkat, a belső okokkal is foglalkoznunk kell a teljes gyógyulás érdekében. A körömrágást a szakemberek a kényszercselekvések közé sorolják, mely kórossá is fajulhat, ha folyamatosan így próbálod csökkenteni szorongásodat és lelki vívódásaidat.

Fogaiddal pedig komoly sérüléseket okozhatsz a körmöt körülvevő bőr területén. A körömágygyulladást a körömrágás mellé társuló kóros kézmosás váltja ki, hiszen a felázott körömágy gyakran vérzik és fogékonyabb a gombás fertőzésekre is. Ha a fertőzés a szájba is átkerül, fogászati és ínyproblémákat válthat ki.
Határozd el magad!Az egyik legfontosabb, hogy komolyan elhatározd magad! Az elsődleges cél, hogy olyan hosszúságúra sikerüljön megnöveszteni körmeidet, amivel egy manikűrös már tud mit kezdeni, és együtt elkezdhetitek rendbe tenni őket. Jelölj ki kezdetben egy rövidebb időszakot, amikor nagyon erősen koncentrálsz arra, hogy kezed nehogy újra a szádba tévedjen, majd jutalmazd meg magad, ha sikerült rágás nélkül kibírnod ezt az időszakot. Ezután jöhet újabb egy hét, majd újabb egy, és így tovább!
 
Eszközök és trükkök a leszokáshoz
 
Ahhoz, hogy megálld a körömrágást, már kaphatóak körömlakkok és krémek, melyek rossz ízükkel garantáltan kellemetlenebbé teszik számodra a rágcsálást, viszont ha közben táplálni is szeretnéd körmeidet, nem lesz másra szükséged, mint egy aloe levélre. Egyszerűen vágd ketté, és a zselével kend be körmeidet! Az aloe kellemetlen íze és szájösszehúzó hatása biztos megakadályoz majd rossz szokásodban, miközben hatóanyagaival ápolja bőrödet és csonka kis körmeidet.

A rágózás is segíthet a leszokásban. Ha rajtakapod magad a körömrágáson, dobj be inkább egy rágót, amivel lefoglalhatod a szádat, és enyhíti a körmeid rágása utáni vágyadat is!

Ha tudatosítod magadban, hogy az idegesség és a stressz váltja ki belőled a rossz szokást, az segíthet megtörni. Illetve stresszes állapotban sokkal inkább lecserélheted más hatásosabb technikákra, például sétálhatsz egyet, vagy pár mély lélegzetet véve oldhatod feszültségedet.

Nagyszerű megoldás, ha megcsináltatod a körmeidet, hiszen ha nem akarod a manikűrre költött pénzed kidobni az ablakon, akkor vigyáznod kell rájuk, igaz? Azért nagyszerű megoldás még, mert szép körmeidet mindenki dicsérni fogja, így ez motivációt ad majd, hogy meg is óvd körmeid és kezed épségét.  
 
A körömrágás rossz szokásáról nehéz leszokni, ezért ha észreveszed, hogy idegességedben egyre gyakrabban keveredik a kezed a szádba, tudatosan próbáld megakadályozni, hogy kóros szokássá alakuljon! Ha jelenleg nagyon stresszes helyzetben vagy, akkor próbálj megoldást keresni a problémáidra. Válts munkahelyet, lépj ki az egészségtelen kapcsolatodból, vagy próbáld meg rendezni családi konfliktusaidat! A stressz levezetésére pedig keress magadnak egy olyan hobbit, ahol kiadhatod magadból érzelmeidet és keress egy olyan barátot vagy szakembert, akinek félelmek nélkül el mered mondani, mi jár a fejedben! Járj el egy fárasztó box edzésre, írj verseket, vagy iratkozz be egy tánccsoportba! Meglátod, vannak sokkal kellemesebb és egészségesebb módjai is szorongásod levezetésének.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}