Szerelmesek körmei – készüljünk a Valentin-napra!

Túl vagyunk már a tél felén és lassan kezdhetjük várni a tavaszt, ezt jelzi az is, hogy közeledik a szerelmesek ünnepe. A február 14-én esedékes Valentin-nap egyesek szerint angolszász eredetű, de a szent tiszteletének gyökerei a magyar hagyományban is megtalálhatóak

A Bálint napi hagyományok a magyar néphitben arról szólnak, hogy Szent Bálint jóindulatát hogyan próbálták elnyerni eleink. Ezek a szokások ugyan nem a szerelmesekhez kapcsolódtak, de azért mi bátran áldozhatunk ilyenkor a szerelem oltárán, és ezt kifejezhetjük a körömmintáink segítségével is.

Szivecske minden mennyiségben

Senki sem csodálkozik azon, hogy a szerelmesek ünnepén a szív a legnépszerűbb szimbólum. Bármilyen módon belecsempésszük a körömfestésünkbe, máris elmondhatjuk, hogy naprakészek vagyunk!

Valentin napi körömA piros és annak árnyalatai

A vöröslő vérszíntől a rózsaszín árnyalatain át a narancsos pirosakig minden jöhet ezen a napon! Bátran válogassunk, és ne felejtkezzünk meg a különféle árnyalatok trendi fémes, szivárványos, glitteres, gyöngyházas és egyéb változatairól sem!

Számok és számok

Nem arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ezen a jeles napon számokat fessünk a körmünkre (még valaki félreértené), hanem arra, hogy a régebben divatos 4+1-es, majd a nem olyan régen trendi 3+2-es körömminta-felosztás mellé most megérkezett a 2+2+1-es felosztás is, ami aztán végtelen variálhatóságot ad az ilyenkor szokásos mintáknak és színeknek.

A felosztásokkal a mintákat és színeket úgy állíthatjuk össze, hogy kifejezzék divatkövetési, ízlésbeli, merészségi vagy éppen visszafogottsági jellemzőinket, ha kell erősítsék, ha kell ellensúlyozzák egymást.

Rátétekkel könnyebb

Akinek nincs kézügyessége vagy türelme szívecskéket festeni a körmeire különféle technikákkal, válasszon egyenként ráhelyezhető nagy glittereket, körömmatricákat és más előre elkészített mintázatokat. Megkönnyíti a dolgunkat, ha házilag készítünk körömmatricát a témához illő szimbólumokból és/vagy színekkel.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}