Szerencsét hozó motívumok

Ha hiszel a szimbólumok és minták erejében és szeretnél biztosra menni, hogy jó szerencsével és boldogsággal induljon az újéved, válassz új körmödre olyan mintát, ami segítségedre lehet ebben! Válassz az alábbi szerencsehozó szimbólumok közül, és tudd, meg miben erősítik újévedet!
Kéményseprő

A kéményseprő szerencsehozó ereje abban rejlik, hogy kisöpri azt a kéményből a rossz szellemeket, így valamiféle természetfeletti adottsággal rendelkezik. A kéményseprő megszabadít a piszoktól, a rontástól, betegségektől, rejtett titkoktól. Kapcsolatban áll a családi tűzhely jelentéskörével is, így örömre, szórakoztató barátok eljövetelére, mulatságokba, bulikba való meghívásra számíthatsz. Ha bulizva és rossz hatásoktól védve szeretnéd tölteni ezt az évet, tökéletes választás.

Gomba

A gomba gyors növekedése a termékenységgel, a gyarapodással kapcsolható össze, valamint az ősi Kínában a hosszú élet, illetve a halhatatlanság szimbóluma is volt. Mágikus hatású, isteni eredetű növénynek tekintették, de a gomba, mint szerencseszimbólum, a váratlan ötletek és javaslatok felbukkanását is segíti. Ha elhatároztad, hogy spórolni szeretnél ebben az évben, vagy gyűjtesz valamire, a gomba szimbólum segíthet mielőbb elérni a céljaidat.


 
Négylevelű lóhere

A négylevelű lóhere különösen erős szerencsehozó szimbólum, hiszen nagyon ritka kincs. Szerencsejátékban szerencsét, váratlan gazdagodást és boldogságot hoz és segít abban, hogy felismerd a lehetőségeket a mindennapi helyzetekben is. A négy levélben fellelhető a kereszt szimbólum, ami távol tartja a gonoszt, elhárítja a bajt és  a negatív támadásokat, ugyanakkor a hit fontosságára és erejére hívja fel a figyelmet.
 
Patkó

A néphit szerint a vasból készült lópatkó láttán a rossz szellemeket és ördögöket szörnyű félelem fogta el, ezért régen a házak és istállók ajtajára, falára szegezték fel, hogy megőrizzék a család és a jószág egészségét és távol tartsák a háztól a gonosz erőket. Egyes magyarázatok szerint, ha U alakban áll, akkor beleesik a szerencse, míg fordított állásban védelmet nyújt az ártó szellemekkel szemben.A patkó emellett fontos státusszimbólum volt, hiszen akinek lova volt, az már nem volt szegény ember. A régiek szerint a lópatkó esküvőt jósol a családban és a baráti körben. Tehát ha eljegyzésre vágysz idén, egy pár kis patkó segíthet neked!
 
Malac

A malacka orrával „előtúrja a szerencsét” a földből, ezért fontos szerencsehozó szimbólum. A bőség, a gazdagság és a termékenység jelképe is. Ha szerencsés vállalkozást, anyagi biztonságot, gyarapodást és jólétet kívántál éjfélkor, akkor idén festess pár kismalacot a körmeidre, hogy valóra is váljanak!
 
Katicabogár

A katicabogár a békesség, megnyugvás, kellemes és gondtalan élmények és örömök szimbóluma. A hétpettyes katica a mágikus hetes szám miatt már önmagában is biztató, pozitív előjelnek számít. A néphit szerint a hamarosan bekövetkező szerelmi boldogságot, férjhezmenetelt, házasságot jósol, de utalhat gyermekáldásra is. Nagy nyereséget eredményező üzleti kapcsolatokat hozhat, és még cuki is. Kell ennél több?


 
Elefánt

Mivel egy olyan állatról van szó, ami rendkívül hosszú életű, az elefánt a megismerés, a tudás és az erő szimbóluma. Fontos, hogy felfelé álljon az ormánya, hogy jó hatással legyen rád és segítsen neked, és jó híreket csalogasson hozzád. A saját jó híred is világgá trombitálja ez a szimbólum, ha helyesen alkalmazod.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}