Szexi lábak, nem csak nyárra

Érdemes figyelmet fordítanunk a lábfejünkre is, hiszen még mindig szandálban járunk. És egyáltalán nem mindegy, mi kandikál ki szép cipőnk pántjai alól.
Már csak azért is érdemes odafigyelnünk erre a testrészünkre is, mert az erősebbik nem számára különös vonzerővel bírnak. Olyannnyira, hogy voltak időszakok, amikor kifejezetten nem illett kivillantani a női bokát.

Nos, szerencsére, ezek a korok már elmúltak. Bátran díszíthetjük lábkörmeinket strasszokkal, matricákkal; sőt, viselhetünk lábékszereket (pl. bokaláncot, lábgyűrűt) is a szexisebb, nőiesebb kisugárzás kedvéért.

Nyilván, mindebből kiindulva igencsak illúzióromboló lehet, ha egy jól öltözött, szép nő hosszú szoknyája alól repedezett sarkak, vagy lenőtt, ápolatlan körmök bukkannak elő. Mai blogbejegyzésünkben az otthon elvégezhető, alapvető lábápolást mutatjuk be, lépésről lépésre.
Áztatás

Elsősorban távolítsd el a lenőtt körömlakkot a lábkörmeidről. Tégy a földre egy nagyobb törülközőt, amire helyezd rá a lábáztató edényt. Kellemesen meleg vízbe áztasd a lábadat, körülbelül 15 percig.

A vízbe tehetsz antibakteriális hatású folyékony szappant; élénkítő, citromos fürdősót; szódabikarbónát. Vagy kényeztetheted magad gránátalma és füge illatú áztató tablettával, amely tisztítja, nyugtatja a láb bőrét, véd a baktériumok ellen, ráaásul dezodoráló hatású is. Ezzel a készítménnyel élmény a lábáztatás!

Alaposan tisztogasd meg a körmeidet az alattuk-mellettük felgyűlt piszoktól. Ez nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a lábgombásodás megelőzése miatt is.


Elhalt bőr eltávolítása

Amikor a víz hatására már felpuhult a bőröd, megszabadulhatsz a sarkon és a talpon keletkezett elhalt bőrrétegtől. Ezt teheted fém sarokreszelővel (vastagabb réteg eltávolítására ajánlott), hagyományos, smirgliszerű reszelővel, és habkővel is. A habkő természetes anyagból készül, kíméletes módon távolítja el az elhalt hámsejteket. Ebben az ügyes kis eszközben a sarokreszelés minden fontos elemét megtalálod – alapdolog, ami egyik nő fürdőszobájából sem hiányozhat!
A lábkörmök előkészítése

A körömbőrt kendd át körömágypuhító olajjal, amely nem csak felpuhítja a bőrkét, hanem táplálja és védi a körömágyat és a körmöt. Bőrfeltoló-kaparóval távolítsd el a lenőtt körömbőrt. Körömcsipesszel nyírd le körmeidet, majd durvább reszelővel igazítsd a kívánt formára.

A lábujjak körmét sose vágd túlzottan vissza, és a széleit sem szabad lekerekíteni. Meg kell hagyni egyenesen, méghozzá majdnem olyan magasan, mint amekkora maga a lábujj. Ellenkező esetben benőhet a körmöd, ami komoly kellemetlenségeket okozhat. Például, sebészhez kell majd fordulnod, amit egészen biztosan szeretnél elkerülni!


Milyen gél lakkot válassz? Trendi színek 2019-ben

A lábkörmök esetében is megéri tartós megoldásokban, azaz gél lakkokban gondolkodni. Ugyanis itt a körmeink lassabban nőnek, mint az ujjainkon – és ha egyszer elkészíted, akkor akár hat hétig ápolt marad a lábad. A lábkörmök géllakkozásának folyamata megegyezik a kéz ujjainak géllakkozásával. Ha szeretnél erről többet tudni, kattints az „Amit tudnod kell az otthoni géllakozásról“ című bejegyzésünkre!

Az idei pedikűr trendekben a visszafogottabb, natúr színek dominálnak. Amivel nem nyúlhatsz mellé, és ami abszolút trendi, az az élő korall, pontosabban ennek valamelyik árnyalata. Nagyon menők idén a homokot, a köveket, a tenger árnyalatait idéző, halványabb, természetesebb színek. Az energikus, jókedvű sárga, narancs, mangó pedig még mindig divat!

A lakkozás alkalmazkodjon az egyéniségedhez! Idén lehetsz visszafogott (például egy francia manikűrrel), amit feldobhatsz strasszokkal. A kéz és lábkörmök egymáshoz hangolása sosem megy ki a divatból – azonban megéri egyik-másik ujjadon megbolondítani, feldodni más színekkel, formákkal az egészet.
Végső simítások

Kendd be a talpadat talpápoló krémmel. Végül pedig, ha van kedved, tedd szexisebbé megjelenésed egy csillógó bokalánccal, lábgyűrűvel.

Ha rendszeresen elvégzed a fenti talpápolást, sosem kell szégyenkezned a strandon, vagy az utcán. Bátran belebújhatsz kedvenc szandálodba, és élvezheted, ha a férfiak megbámulnak – tetőtől talpig, természetesen.
 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}