Tapasztalatok a szívószálas splatter-hez

Senkit nem áltatok: a szívószálas fröcskölős macerás, bosszantó és pepecselős eljárás. Viszont, ha elkészül trendi, feltűnő és izgalmas. Kipróbáltam és elmondom, hogy mivel könnyíthetitek meg az életeteket, ha ezt választjátok.

Nagyon jól mutat „negative space” festésként is, vagyis ha színtelennel lealapozott körömre csupán egy színt használunk.

Óvintézkedés, óvintézkedés!

Ez egyrészt vonatkozik az ujjainkra, vagyis bőrünkre. Tekerjük körbe cellux-szal, úgy, hogy a körmöt kihagyjuk, és ezt nem csak úgy lazán kell érteni, mint mondjuk a water marble technikánál. Keressetek videót arra vonatkozóan, hogy miként lehet vízzáróan csomagolni, nagyban megkönnyítitek a saját dolgotokat.

A másik lehetőség, hogy vastagon bekrémezitek a körömágyakat, esetleg ajakírral bekenitek, lényeg, hogy olyan réteg kerüljön a bőrre, ami pár pillanatig megakadályozza a lakk beivódását, hogy legyen időtök villámgyors mozdulatokkal körbetörölni a körmöket. Ja, és az óvintézkedés legjobb, ha nem csak az ujjakra vonatkozik, hiszen fröcsögni bárhova tud a cucc...

És végül, a legjobb és legegyszerűbb módszer, ha Liquid nail tape, azaz folyékony ujjvédő szalagot használsz.

Másrészt igyekezzünk megóvni a környezetünket is, hiszen senki nem garantálja, hogy a kifröccsenő lakk kizárólag a körmökön fog landolni. Takarjuk le az asztalt újságpapírral, vagy konyhai törlővel!

A lakk és a szívószál esete

Egyrészt a lakknak megfelelően hígnak kell lennie, mert különben a szívószál rétegenként felveszi és eldugul. Elvileg, ha elég híg a lakk, akkor nem is kell külön tenni a cseppeket, elég, ha az üvegbe mártod a szívószálat, ekkor viszont ügyelni kell arra, hogy ne legyen rajta túl sok, mert egyben beteríti az adott körmöt.

Jó eljárás az is, ha az ecsettel tunkolod meg a szívószál végét, lehetőleg úgy, hogy több kerüljön a belsejébe, mint a külsejébe.

A sűrű lakkot a műanyag lapon tudod lakk hígítóval elkeverni.

Fújd, ameddig fújhatod

Ki kell tapasztalni a fújás erősségét, hiszen ha túl erősen fújsz, egy helyre kerül az összes festék, ha túl gyengén, akkor meg nem jön ki vagy csak kevés, és így kontrollálhatatlan. A legjobb, ha egy-egy közepes erősségű, és rövid fújással dolgozol. Nem nagyon van lehetőség arra, hogy „oda még kevés került, teszek rá egy leheletnyit”, mert tuti, hogy nem annyi fog menni, amennyit szeretnél.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}