Tavaszi körömtrend 2015

Manapság a divat annyira szerteágazó, mind a cipők, mind a ruhák területén – és természetesen a körömfestés világában is, hogy igen nehéz trendeket felállítani.

Ugyanakkor vannak olyan vonások, amelyek jellemzően gyakrabban felbukkannak, így mégis kapunk támpontot, ha frissek, divatosak akarunk lenni.

Már a tavalyi évben (sőt előtte is) jelen volt a körömminták között a csíkos festés divatja, amely egyre csak erősödik, sőt, egyre formabontóbb, merészebb formában jelenik meg. A csíkok külalakja egyre vadabb, bátran próbálkozhatunk azzal, hogy mindegyik csíkot más színnel festjük, vagy a köröm egész felületét széles sávokkal borítjuk.

A tavalyi év másik nagy divatja a színátmenetes festés, azaz az ombre volt (a ruhák, hajak területére is átterjedt). Napjainkra ez az őrület csendesedik, vagy “lefordítódik” a világosodó/sötétedő sávok egymásutániságára, esetleg megbolondítják strasszokkal, kövekkel, textúrákkal.

Tovább tombol a 4+1 divatja, azaz amikor a gyűrűsujj mintája eltér az összes többitől. A tavasz bolondos, felszabadult hangulatának hozadéka, hogy ez az eltérés lehet egészen “hajmeresztő” is, azaz egyáltalán nem elvárás, hogy színben, árnyalatban, vagy akár csak hangulatban passzoljon a többihez, sőt. Így fordulhat elő, hogy az összes körmön szereplő pl. szürke árnyalatok (amely idén szintén nagy divat) mellett mondjuk citromsárga vagy piros felhasználásával készül az ötödik köröm.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Természetesen a struktúrák imádata is tovább burjánzik, olyannyira, hogy a sokszor a különleges felületek “lekúsznak” a körmökről és kiugranak térbe, vagy rácsúsznak a körömágy felületére is. Bohókás, mégis elegáns, amikor a körömfestésbe épített, felületi struktúrát adó háló fátyolként lelóg a körömről, vagy a köröm felületén cikázó vonalak folytatódnak az ujj utolsó percén.

Színek területén még mindig egyeduralkodóak a különleges árnyalatú pasztellek (rózsaszín, lila, bézs, szürke), de a “kikelet” elhozta a friss, élénk, látványos és merész árnyalatokat is. A színekkel való játék terén ne feledkezzünk meg a “fejreállítós” trendről sem: amikor a francia lakkozás úgy készül, hogy a körömvég helyett a holdat festjük más színre (esetleg a körömvégre festünk egy fordított holdat), vagy a  köröm közepénél történik a színváltás, ezek a minták meglepőek, figyelemfelkeltőek, hiszen fejre állítják a korábban megszokott látványokat.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}