Tavaszváró húsvéti körömminták

Hiába riogatnak az időjósok még mindig hóval, már nincs az az ember, aki tartani tudná magát, és ne venné elő a tavaszi kabátot a szekrényből.

Fogpiszkálóval keverjük össze, majd hordjunk fel össze-vissza foltokat a fehér foltra, hogy úgy nézzen ki mint az égitest, ha az éjszakai égboltról ránk mosolyog.

Egyre bátrabban nyújtogatja a nap tavaszi sugarait, és bizony a zsendülő fűben is egyre több kikeleti virág dugja elő a fejecskéjét. Itt az idő, hogy a 2015-ös év tavaszváró körömmintáiról ejtsünk szót!

A húsvéti körömminták csoportosítása

Természetesen attól még, hogy különböző csoportokba soroltam őket, ezek a minták bátran alkalmazhatóak egyszerre is, például 4+1-es vagy 3+2-es felosztásban. A legnépszerűbb szettek szerint három tojás minta kiválóan kiegészít egy csibét vagy barikát, vagy négy nonfiguratív tavaszi minta megfelelő körítést ad egy cukin kukucskáló nyuszinak.

Tavaszi minták

Ezek általában olyan körömdíszítési módszerek, amelyek nem annyira szorosan kapcsolódnak a húsvét ünnepéhez, sokkal inkább a tavaszvárás a téma. Ezek lehetnek virágos (azaz figuratív) díszítések is, de sokszor magukkal az alkalmazott színekkel nyilvánítjuk ki a szándékot. Ez a csapat azonban átfedést mutathat a későbbiekben említésre kerülő tojásdísz-mintákkal, hiszen a csíkos, cikkcakk-csíkos, pöttyös minták alkalmasak arra a festési módra, amikor a teljes köröm ovális felületével festett tojásokat imitálunk.
A tavaszi minták lehetnek egészen kifinomultak is, mint pl. a virágzó cseresznyefa-ágat mintázó díszek.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Húsvéti tojásdísz-minták

Régóta nagy divat az „olyanmintha” minták alkalmazása a körmökön, ilyenkor olyanra festjük a körmöt, mintha valamilyen tárgy vagy dolog lenne, mint például a tojásdísz-minták, amikor úgy csinálunk, mintha a körmeink festett tojássá avanzsáltak volna.

Húsvéti figurális minták

Ezek közé tartoznak az aranyosabbnál aranyosabb csibe, nyuszi és egyéb festési módok, azaz a húsvéti ünnep szereplőinek felvonultatásai a körmeinken a legkülönbözőbb formában.
A húsvéti figurális minták közé sorolhatjuk azokat a népi motívumokat, amelyeket a tojásokra szoktunk festeni: indákat, virágokat. Ezeket a mintákat gyakran nem szabad kézzel készítjük, hanem matricázással vagy egyéb sablont alkalmazó módszerrel varázsoljuk fel a körmökre.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}