Téli kézápolás otthoni praktikákkal 1.

Alaposan benne vagyunk már a télben, és ugyan még nincsenek kifejezetten hidegek, de a szeles, esős, olykor fagyos időjárás és a napfény hiánya már most is kikezdhette a bőrünket. Nem szükséges azonban súlyos összegekért különféle extra ápoló krémeket vennünk, hiszen a háztartásunkban is találunk egy rakás olyan dolgot, amivel csodás bőrt varázsolhatunk magunknak.

A téli időszakban a vérkeringés is lelassul, emiatt van, hogy a bőr felszínének kiszáradása mellett gyakoribbak a bőrkeményedések is. Ezeket általában radírozással, reszeléssel szoktuk eltávolítani, de ehhez mindenképpen el kell készíteni, meg kell puhítani a bőrt, mert különben fájdalmas berepedéseket idézhetünk elő.

Nézzük először a bőrkeményedések eltávolítását!

A cipeléstől, háztartási munkától – még akkor is, ha az nem kapálás – bőrkeményedések alakulnak ki az nők kezén is. Különösen, ha gyűrűt hordunk, annak az ujjunknak a tövében hajlamos „tenyérbütyök” kialakulni.

Ezeket a bütyköket alaposan áztassuk ki vízben, vagy olajos fürdőben. Langyosítsunk meg annyi olívaolajat, amennyibe bele tudjuk meríteni a tenyerünket, majd hagyjuk benne 20 percig. Végül alaposan masszírozzuk át az adott területet.

Végül olyan reszelővel vagy dörzskővel távolítsuk el a fölösleges és megvastagodott száraz bőrt, mint amilyet a sarkunkhoz, lábfejünkhöz használunk.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A lábkeményedések eltávolításához hasonló kis eszközöket lehet kapni sokkal kisebb méretben is, ezekkel hozzá tudunk férni a tenyerünkhöz, ujjtövekhez. Ne használjuk a bőrkeményedés eltávolítására ollót, mert növekedésre serkentjük vele a bőrt.

A könyökünkön és az alkarunkon is kialakulhatnak bőrkeményedések, ha sokat könyökölünk, illetve íróasztalnál dolgozunk. Az ilyen vékony bőrön létrejövő száraz bőrfelületeket búzakorpával is el tudjuk távolítani: keverjük péppé jó zsíros tejjel/tejszínnel, de ha nincs otthon ilyesmi, a víz is jó. Addig hagyjuk rajta amíg rá nem szárad, majd száraz rongy segítségével dörzsöljük el a felületen, hogy radírozó hatását kifejthesse. Végül mossuk le a bőrt és hidratáló krémmel kenjük be.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}