Természetes színkavalkád: égerszín

Az október hónap másik trend színe az égerszín. Az ősz hónap ugyan az elmúlás szimbóluma, de ez a hónap áll legközelebb az anyatermészethez, ezért egy igazán naturális szín illik hozzá. Egy olyan szín, amely egyben egy fa neve, ami megtestesíti a természetességről alkotott elképzeléseinket.

Az éger elég változatos színű lehet. Fiatal korában sokkal világosabb a fa kérge, a friss hajtások szinte már sárgásak, az idősebb égerfa színe pedig már közelít a mahagóniéhoz. Most az éger szürkés-barna fiatal kori színére gondoltunk, amely a legtöbb bútordarabot jellemzi. Tartós, éppen ezért készítenek belőle szekrényeket, vagy régen sokszor használták hidakhoz, hiszen ellenáll a víznek és nagy teherbírású.

A folklórban a vizek királya nevet kapta, ami élőhelyének köszönhető, hiszen tavak, vizek mentén van a természetes élőhelye. A kelta néphiedelem az égert összekapcsolja a tündérekkel. Nem csak a földre tévedt tündérkék lakhelye az égerfa, egyfajta átjáróként tekintenek, mely utat biztosít a tündéri és emberi világ között.

Ráadásul az égernek gyógyító hatása van. A kérge jó orvossák duzzanatokra és gyulladásra és a reuma is orvosolható vele. A szín szemre nyugtató hatással van. Tökéletes árnyalat ahhoz, hogy más színek élességét, élénkségét elvegye, tompítsa. Ruhatáradban is ott a helye, egy ilyen színű bőrdzseki minden kollekciót feldob, ráadásul mivel semleges szín, így bármit felvehetsz hozzá!

Körömdíszítési tippek: Minket megihletett a kelta hiedelem világ! Ehhez a gél lakkhoz használj pillangós akril matricákat, csillagos körömdíszítő sablont, vagy virágos, tündérvilágot idéző körömnyomda mintákat!


Vásárlási segédlet:  Az égerszín a mustár árnyalattal együtt akciós a hónapban! >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}