Természetességről

Jó ideje tart a kettősség a divat területén: az egyik a vonal a természetesség jegyében elítél minden kemikáliát, minden kozmetikában alkalmazott festést (haj, arc, köröm stb. tartós vagy alkalmi), és azt hangoztatja, hogy csak az istenadta szépség esztétikus.

A másik „csapat” azt gondolja, hogy minden joga meg van bármit megváltoztatni a testén, ha ő attól jobban érzi magát, miközben lépésről-lépésre az éppen aktuális divathoz igazítja minden testrészét, függetlenül attól, hogy ennek eredménye egy esztétikai harmónia lesz-e vagy egy káosz. Nem feltétlenül a plasztikai sebészetek felfutó iparágára gondolunk itt, sokkal inkább arra, hogy manapság szinte az alapvető testápoláshoz tartozik, hogy festjük a hajunkat, tetováltatjuk a szempillánkat, szemöldökünket, szánkat, különféle beavatkozásokkal vékonyíttatjuk itt, feszesíttetjük ott, emeltetjük meg amott.

A leírtak alapján nem gondolnánk, de van egy metszéspontja is az említett két csoportnak, méghozzá azok, akik ugyan a természetes szépség hívei, de ez főleg csak a látványra vonatkozik, így olyan beavatkozásokat választanak, amelyek nem szembe tűnőek.

Tetováltatják a szemöldöküket, de csak természetes színezéssel, kizárólag 1:1-es szempillasort rakatnak fel és olyan hajfestési módot választanak, amelyről nehéz megmondani, hogy nem a természet alkotta meg. Vagyis természetesség a látványban, innováció a beavatkozásokban.

Természetesen a fent említett példák szélsőségek, az emberek legnagyobb része valahol a skála belső pontjain helyezkedik el. Érdekesség és természetesen nálunk a Moonbasanails.hu-nál örömteli tény, hogy a körömfestést mindegyik tábor szereti. A körmök festése olyan tág lehetőségeket nyújtó, olyan sok eszközzel és stílusbeli megnyilvánulással bíró lehetőség, amely szinte mindenkit érdekel

Nem szándékunk ítéletet vagy valamilyen objektív igazságot felállítani ezen a területen, csak elgondolkodtatni szeretnénk. Szerinted hol rejlik a szépség? Te magadon képes vagy megtalálni az esztétikus pontokat és a teljes harmóniát? Rabja vagy a szépségápolási módszereknek vagy alkalmanként veszed őket igénybe, és egyúttal lelki wellness-t is jelent minden alkalom?

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}