Tippek-trükkök a gél lakk otthoni eltávolításához

Érdemes a gél lakk felületét finoman bolyhosítani (a fényes réteget eltávolítani buffer segítségével), mert a legtöbb lemosó így jobban dolgozik, alaposabban felpuhítja a leoldandó réteget

Gél lakk eltávolításaÉrdemes előre elkészített leoldó fóliákat használni, mert azok nem túl vastagok, és nem szívnak fel túlzott mennyiségű oldószert, és pont akkora a vatta és a fólia amekkorára szükséged lesz.

A géllakk leoldásához használhatunk gyűszűt is. Azt kell mérlegelned milyen gyakran szeretnéd leoldani a gél lakkod. A gyűszűt bármennyiszer felhasználhatod, de otthonra, ha körül belül havonta egyszer oldod le a gél lakkod, valószínűleg jobb választás a fólia, hiszen az kevesebb oldószert vesz fel és célzottabban juttatja el a megfelelő helyre, és olcsóbb.

A gyűszűbe töltött folyadék nem csak a körmöt éri, hanem az utolsó ujjperc teljes felületét is. Ugyanakkor a gyűszűben használt oldószer az üvegbe visszatölthető és újra felhasználható.

Ha vattás-alufóliás módszert választjuk, amikor leszedjük az alufóliát a körmökről, először a fóliával együtt dörzsöljük meg finoman a körmök felületét. Így nem csak a vatta, hanem az alufólia is kifejt egy enyhe „dörzsi” hatást és könnyebb lesz a gél lakkot eltávolítani.

Ha nem profik a mozdulataink, érdemes a felpuhult festékréteg eltávolításához inkább narancspálcát használni, mint bármilyen fém eszközt. A narancspálca vége lekerekített, nem fogják megsérteni se a köröm felületét, se a körömágyat (ha megcsúszna a kezünk), illetve eleve puhább. A fém eszköz lehet, hogy hatékonyabbnak tűnik, de veszélyes is lehet.

Nagyon alaposan távolítsuk el a gél lakkot a köröm teljes felületéről, különösen ha új gél-lakkozásra készülünk. Szedjük le a festéket a körömlemez oldalsó részeiről, és a cuticulánál is. Ha nem így teszünk, a következő réteg tapadása romlik, fellevegősödhet és letöredezhet a széleken.

Gél lakk leoldásaA gél lakk lekaparászása után használjunk buffert, amely alkalmas arra, hogy a szabad szemmel nem látható szennyeződéseket is eltávolítsa a köröm felületéről.

Soha ne felejtsük a leoldás után ápoló olajjal bekenni a körömlemezeket és a környező bőrt, hiszen az oldószer erős vegyszer. Az ápoló olajjal megelőzhetjük mind a köröm, mind a bőr kiszáradását, repedezését, ugyanakkor megerősítjük a körmöt, megelőzzük a töredezését.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}