Tönkreteszi a körmeidet a gél lakk? Legfeljebb te!

A műkörömmel, sőt, a gél lakkal szemben is az egyik leggyakoribb kifogás, hogy szép-szép, de teljesen tönkreteszi az eredeti körmöket. Nos, ez nem igaz, egy régi tévhit, ami nagyon nehezen kopik ki a köztudatból.
És persze nem segít ezen az sem, hogy sokaknak van egy „jó” sztorijuk arról, hogy ők mit találtak a gél lakk alatt, mikor leszedték, vagy éppen hogy nézett ki a körmük a műköröm alatt. Csakhogy ezek a sztorik az esetek többségében éppen a körmöket viselő hibájából alakultak úgy, ahogy.
 
Nem tette volna tönkre a körmömet, ha nem vagyok türelmetlen
 
Még saját rémsztorim is van ezzel kapcsolatban, de ebből is világosan látszik, hogy én voltam a hibás. Amikor még nem foglalkoztam körmözéssel, és nem voltam jártas abban, mit hogyan kell, illetve lehet, gondoltam, kipróbálom a gél lakkot. Egy körmös barátnőm csinált is nekem szép körmöket, majd eltelt két hét, és már eléggé lenőttek, ami engem zavart. Mondta a barátnőm, hogy menjek el hozzá, leszedi, de erre csak két nap múlva lett volna alkalom.


 
Én persze fürdés közben felfedeztem, hogy vízben darabokban le tudom húzni, kapargatni a lakkot, mert picit lágyabb lesz. Hát, addig-addig piszkáltam, míg leszedtem, és nagyon örültem neki, milyen ügyes vagyok. Egészen addig, amíg a körmeim meg nem száradtak, és nem szembesültem vele, hogy a gél lakkal együtt jól letéptem, illetve lekapartam a körmeim felső rétegét. Csúnya lemezesek lettek, szét voltak töredezve, és persze a végük pedig jól le is tört. A barátnőm felvilágosított, hogy hát ezt így nem szabadott volna, nem véletlenül mondta, hogy leszedi.
 
Vannak spéci eszközök
 
A történet egyértelműen az én hibám volt, de az se jobb, aki reszelővel szedi le magának, aztán jól megreszeli a valódi körme felületét is. Léteznek speciális eszközök, amikkel kíméletesen le lehet szedni a műkörmöket, valamint a gél lakkot. Ha nem mindig tudod kivárni azt az időt, amíg eljutsz körmöshöz, legalább annyit tegyél meg, hogy ezekből beszerzel magadnak otthonra, így megkímélheted a körmeidet, és nem fogod tönkretenni őket.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}