Törött üveg manikűr türelmeseknek

Már a tavalyi évben is óriási divat volt a csillogó-sziporkázó körömfestés, és ez a trend az idei évben csak tovább gerjed. Már ezen a blogon is bemutattunk különféle márványos, fémes manikűröket, amelyek az egyik ágát képviselik a csillogó, drágakőszerű festéseknek. Most egy olyan mintát mutatunk, amelynek a végeredménye egy 3D hatású köröm, amely rabul ejti és keresztül-kasul tükrözi magában a fényt.
A minta elkészítéséhez a legszükségesebb hozzávaló egy ív háztartási fólia, amely valamilyen színes selyemfénnyel rendelkezik. Ezek felülete – már a szín szempontjából – általában olyan mint a szappanbuboréké, vagy szivárvány színekben fénylik, vagy legalább két szín között színjátszós.

A fólia szélét kissé bevagdossuk egy irányból, majd egy ezt keresztező irányból is bevagdossuk, ennek eredményeképpen apró, szabálytalan formájú fóliadarabokat kapunk. Ugyanezt érhetjük el úgy is, ha levágunk belőle egy körömnyi darabot, majd abból kisebb dirib-darabokat szabdalunk. A lényeg, hogy kb. 2-3 mm2 területű, szabálytalan, de egyenes vonalakkal keretezett fóliadarabokhoz jussunk.

Alapozzuk le a körmöt színtelen lakkal, majd vigyük fel a kiválasztott alapszínt. Ez lehet sötétebb vagy világosabb is, hiszen ha elég színes fényű a fólia, mindkét alapon kiadja a térbeli hatást. Hegyes végű csipesszel egyenként fogjuk meg a fóliadarabokat és illesztgessük rá a körömre, lehetőleg úgy, hogy a csipesszel nem érünk hozzá a lakkhoz. Ezt úgy tudjuk a legjobban kivitelezni, hogy az apró fóliadarab csipesszel szembeni túlsó hegyét ráillesztjük a lakkra, majd fölülről érkező mozdulattal, finoman belenyomjuk a másik véget is a lakkba.

Érdemes úgy elhelyezni a fóliadarabokat, mintha egy kirakós részei lennének, és összeillenének. Ugyanakkor ne tegyük őket egymáshoz túl közel sem. Így alakul ki a töredezett, térbeli hatás.

Ha készen vagyunk a fóliákkal, fényes fedőlakkal kenjük át a művünket, hogy fixáljuk és hogy fokozzuk a 3D hatást. Ha túl macerásnak tartjuk az eljárást, nagyon szépen mutat úgy is, ha nem minden körmünkön készítjük el, hanem 4 teli flekkes köröm mellett ékszerkörömnek alkalmazzuk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}