További érdekességek a műszempillákról

Beszéltünk már az otthon alkalmazható műszempillák főbb csoportjairól, azon belül a különféle termékek jellemzőiről. Nézzünk most meg néhány különlegességet vagy speciális jellemzőt, amely tovább színesíti a műszempillák gyorsan fejlődő és bővülő piacát!
A korábbi írásunkért kattints ide! >>

Félsoros műszempilla

A korábbi cikkünkben leszögeztük, hogy az otthon használható műszempillák egyik csoportja az ún. soros, amely arról kapta a nevét, hogy gumi- vagy vékony szövött cérnacsíkra illesztett szempillákból áll. A soros műszempillákból léteznek olyanok, amelyek végigérnek a teljes szemhéjon és vannak olyanok, amelyek rövidebbek.

A félsoros pillákat gyakran azért használjuk, hogy a külső szemzug felőli szálakat meghosszabbítva cicaszemet alkossunk. Ehhez hosszabb és ívesebb pillákat választunk mint a természetesek. Tehát a félsoros szempilláknak nem dolga a teljes sor „feltuningolása”, sokkal inkább az a szerepük, mint ha a tincses szempillák esetében különböző hosszúságú pillákkal dolgoznánk.

Ehhez a művelethez a félsoros pillákat is gyakran úgy készítik, hogy kívülről befelé haladva egyre rövidebb szálakból állnak. A félsoros pilla egyébként bár a természetestől inkább elütő, de végső látványra kevésbé természetellenes és kevésbé kényelmetlen mint a teljes sor.

Kusza pillák

Soros pillából létezik olyan, amelyen nem egyenesen állnak a szőrszálak, mint ahogy a természet adta, hanem egymást keresztezve. Az ilyen típusú műszempilla természetesen nem a természetességről szól, hanem a feltűnő, meghökkentő látványról. A kusza pillák tömöttségét az adja, hogy vannak benne egészen rövid és egészen hosszú szálak, az egyenletességét pedig ezek kuszasága biztosítja.

Érdekes és izgalmas látvány lehet ez a fajta műszempilla, de mindenképpen extrém alkalmi viselet. Különösen akkora, ha a pillákra még apró kristályokat is erősítenek, amelyek könnycseppekre emlékeztetve csillognak az éjszaka fényeiben...

Érdekesség, hogy amíg néhányan azzal küzdünk, hogy eredendően hosszú szempilláinkat ne feküdjük el, vagy ne csomósítsuk össze a spirálozás során, addig vannak akik olyan soros műszempillát választanak, amelyben se nem egyforma hosszúak a szálak, se nem ívelnek, se nem egyenesek, hanem egy borzas szőrcsomóra hasonlítanak. Ezek gyakran emberi hajból készült műszempillák, amelyeket nem merevítenek ki, így nem ívelnek.

Amellett, hogy teljesen természetes hatásúak (hiszen természetes emberi szőrzetből készültek), mégis formabontóak, hiszen kuszaságukkal rendezetlenségükkel leginkább „most keltem fel” álmos szemek kialakítására alkalmasak. Érzésünk szerint a formabontó irányvonalat erősítik, méghozzá nem a túlzott sminkeléssel, hanem a természetesség eltúlzásával (tudjátok az a vonal, amely a smink nélküli sztárszelfik és a borotválás nélküli hónaljak mellett kampányol).Tincses különlegességek

A tincses műszempillák – ahogy a műszempilla-fajtákat leíró cikkben is említettük már – olyan termékek, amelyek több műszempilla-szálat tartanak össze és egyenként kell őket a meglévő szempillák közé felragasztani. A tincses műszempillák legegyszerűbb fajtája az, amelyben két szál van összefogva, de természetesen léteznek olyanok is, ahol kettő, három, négy, öt vagy még több szál van egy csokorban.

Minél több szál van egy csomóban, a sűrítő hatás egyre drámaibb lesz természetesen, sőt azt kell mondani, hogy közel természetes hatást csak a két szálassal lehet elérni. A sok szálat tartalmazó tincses műszempillák között találhatunk olyanokat is, amelyekben a négy-öt szál nem egyforma hosszú. Ez a megoldás tovább növeli a volument úgy, hogy nem lesz „kefeszempilla” a végeredmény, vagyis nem lesz átlátszatlanul tömött, hanem laza szerkezettel hoz vastagságot és hosszat egyaránt.

Ha kifejezetten extrém, feltűnő smink készítése a cél, választhatjuk azt a megoldást is, hogy szándékosan a saját pilláknál több számmal hosszabb tincses pillákat választunk, három-négy szálast, és eredményként a cikk első részének végén olvasható, dús, mégis laza szerkezetű, hosszú, kusza, izgalmas végeredményt kapunk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}