Túl hosszú lett a műköröm - mi a megoldás?

Nemrégiben ejtettünk szót arról, hogy milyen hosszúságú köröm lehet ideális, és felsoroltunk szempontokat, amik megkönnyítik a döntést. Persze az ember időnként szeretne váltani, kísérletezgetni, ezért kipróbál a megszokottól eltérő hosszúságot is. Így fordulhat elő, hogy talán egy kicsit merészebb voltál, amikor a körmös az megkérdezte, hogy mekkora körmöket szeretnél, és a mindennapok során bizony rá kell jönnöd, hogy túl hosszú műkörmöket sikerült felrakatni.

Milyen a túl hosszú?

 

Túl hosszú köröm alatt azt értjük, ami már akadályoz abban, hogy normálisan végezd a mindennapi tevékenységeidet. Gondolunk itt arra, hogy nem tudsz komolyabb nehézségek nélkül mosogatni, gondot okoz a főzésnél a hozzávalók előkészítése, problémás kisebb dolgokat kihalászni a táskádból, vagy akár a sminkeléssel akadnak nehézségeid.

Ezen esetekben nem marad más, megszoksz, vagy megszöksz, azaz szenvedsz még egy ideig a hatalmas körmeiddel, míg legközelebb eljutsz a körmösödhöz, vagy pedig beismered, hogy nem megy ez neked, és igyekszel lerövidíteni őket. Ideális esetben persze ezt jó lenne, ha szakember csinálná, de nem biztos, hogy azonnal beférsz hozzá, márpedig a helyzetet meg kell oldani minél hamarabb.  

 

Lereszelheted, de van ára

 

Nagy probléma nincs, mert jó erős reszelővel te magad is tudsz igazítani a körmöd hosszán, más kérdés, hogy valószínűleg nem lesz olyan profi az eredmény, mintha a körmös csinálta volna. Rövidtávon azonban ez a megoldás is jobb, mint a semmi.

 

Nehezíti a helyzetet, ha olyan a körmöd mintája, amit a hossza ad ki igazán. Ebben az esetben eldöntheted, hogy mennyire ragaszkodsz az adott mintához: bevállalod-e hogy sérül, illetve eldöntöd, hogy esetleg te magad tudsz-e valamilyen szinten javítani rajta. Ez is egy olyan szituáció egyébként, amikor jól jöhet, ha értesz kicsit a körmözés alapjaihoz, ugyanis ilyen akut helyzeteket meg tudnál oldani magadnak.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}