Üdítő minták nyári hónapokra 1.

Hullámok pöttyökből

Otthoni első zselélakkos próbálkozásnak sem utolsó ez a minta. Igazi nyári látvány, ahogy a víz hullámai fodrozódnak egymáson, a kék különféle árnyalati pedig hűsítően hatnak testre és lélekre.
Válassz ki négy árnyalatot a kék színből, lehetőleg legyen közte egészen sötét és egészen világos is. Alapozd le a körmöd színtelen lakkal, majd húzz rá egy réteget a legsötétebb árnyalatból. Fogj egy jó vastag pontozót, majd a körömágytól nagyjából egy pontsornyit hagyj ki, és kezdd el keresztirányban rakni a pontsorokat, úgy, hogy a pöttyök szépen összeérjenek egymással oldalirányban. Ha az első sort kihagytad, ott látható lesz a sötét alap, majd jöhet egy világosabb, egy sötétebb és újra egy világosabb. Ez után megint a sötéttel folytasd és ismételd az előző sorrend szerint, ahogy ráfér a körödre. Végül húzz rá egy színtelen védőréteget, amelytől még térbelibb lesz a hullámok hatása.

Természetesen ezt a mintát más színekkel is elkészíthetjük. Ha például narancsos-sárgás-pirosas színeket választunk, olyan lesz, mint a tahiti asszonyok virágfüzére.

Dupla francia, dupla élvezet

Nevezhetnénk keretezésnek is ezt a technikát, amely az elmúlt években a francia egy friss változataként hódított. A festés lényege, hogy a köröm szabadvége mentén keskeny sávot festünk, mintha francia festést készítenénk, majd egy másik színnel ismételjük meg ugyanezt a köröm másik végén, a cuticula mentén.

Ami a színeket illeti, ez a minta a legmenőbb negative space színösszeállításban, azaz ha színtelen vagy natúr alapra tesszük a keretet. Ha csinosak, elegánsak akarunk lenni, az egyik irányban használjunk fémes színeket (arany, ezüst, réz), a másik irányban bordót, feketét, fehéret. Ha sportosak akarunk lenni, válasszuk a kék-fehéret, kék-pirosat vagy neonszíneket párosítsunk egymással.

Ennek egy egyszerűbb változata, amikor natúron alapozott körmökre csak a külső karéjt festjük fel valamilyen igazán különleges színnel (irizáló, csillámos, fémes-glitteres, homok-, rágó-, bársony-felületű körömlakkal).

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}