Újévi körömfogadalmak

Itt az új év első hónapja és ilyenkor mindenki összegez, értékel, és levonja a konzekvenciákat az elmúlt esztendőből. Ilyenkor azonban már érdemes kicsit az elkövetkező időszakra is gondolni, és kifizetődő összeszedni néhány szabályt a manikűrünkkel kapcsolatban is, amellyel számos kellemetlenséget megelőzhetünk majd.
Nézzük mire kell gondolnunk, ha ezen a területen szeretnénk megfogadni dolgokat!

Mindig lesz nálam körömreszelő!

Azt gondolnánk, hogy ez olyan cicamicás dolog, hogy az ember bármikor előkapja a reszelőt és elkezdi reszelgetni a körmeit, mint az unatkozó titkárnő. Nem amiatt kell a reszelő, mert mindig a körmeinkkel szeretnénk foglalkozni, hanem amiatt, hogy ha bármi gond adódna a körmeinkkel – beakadnának valahova, valami felsértené a körömszélet, vagy valamilyen okból „kirojtosodna”, ne kelljen azzal szenvedni, hogy egészen addig vigyázni kell, nehogy beszakadjon, amíg haza nem érünk. Így a kényelmetlenséget is megelőzzük, továbbá megőrizzük körmeink (viszonylagos) épségét. És ha már itt tartunk, egy körömtisztító pálca és egy körömkefe se ártana, ha nálunk lenne, hiszen sose tudhatjuk, hogy mikor kell szépen rendbe tenni a kezünket...

Rendszeresen ápolom a körömágyamat is!

Sajnos a körömágyunkról gyakran megfeledkezünk, és ilyenkor akkor jut leginkább eszünkbe, ha sérülékennyé válik vagy akár a mindennapi kézhasználat közben be is szakad, kisebesedik. Főleg a téli időszakban, vagy ha más jellegű igénybevételnek van kitéve (gyakori kézmosás, mosogatás) krémezzük gyakran és ne hagyjuk el a heti egyszeri hidratáló-regeneráló pakolást sem!

Belülről is táplálom a körmeimet!

A körmök épsége és szépsége nem csak akkor fontos, ha hagyjuk, hogy látszanak. Ha műkörmöt hordunk, akkor is fontos, hogy a körömlemez egészséges és erős legyen, hiszen a beavatkozás közepette sérülékennyé válhat, fertőzéseket kaphat, ha nem vigyázunk. Ügyeljünk rá, hogy legyen az étrendünkben sok B- és E-vitamin, keratin, kollagén és szilícium is, hiszen körmeink és bőrünk épülését ezek szolgálják a legjobban.

Megtanulom használni a hosszú körmöt, mielőtt viselni kezdem!

A hosszú köröm – akár igazi, akár mű – nagyon elegáns, nőies és szép lehet. Sok nő azonban azért nem mer belevágni a hosszú köröm hordásába, mert vagy a körmét vagy a környezetét félti a másiktól. Ha megtanuljuk a hétköznapi mozdulatok hosszú körömhöz megfelelő változatait, rövid hozzászokási idő után nem fog gondot jelenteni, hogy hosszabb a körmünk mint korábban volt.

A megfelelő mozdulatok elsajátítása – elsősorban a körömhegy használata helyett a kézbegy előnyben részesítése – megóvja és hosszabb életűvé teszi a körmeinket, de megelőzi azt is, hogy megkarmoljunk valakit vagy összekarcoljunk valamit a „karmainkkal”.

Kipróbálom a …

Évek óta tervezed, hogy kipróbálod a japán manikűrt, a zselélakkot, ragasztott műkörmöt vagy valamely körömmintát, amelyet a blogunkban olvastál? Esetleg a csillámporaink valamelyikére vágysz vagy egy különleges lakk-effekten akadt meg a szemed? Persze, nem lehet mindent, pláne egyszerre, de ha kitűzöl célokat és azt sikerül megvalósítani, nyugodtan megjutalmazhatod magad.

Beszéld meg magaddal, hogy mikorra mit kell teljesítened, és rakd is félre a hozzá szükséges pénzt, vagy tervezd meg, hogy milyen tempóban fogod összegyűjteni! Ha főleg a pénzkérdés az akadálya a vonzó lehetőségek tesztelésének, keress barátnőket, akikkel együtt meg tudjátok finanszírozni a lakkot, eszközt, kiegészítőt, így legalább lesz aki segít a kipróbálásnál is.

Megveszem a …

Ha valamilyen speciális eszközre vágysz, amely a körmeid elkészítéséhez fontos, először böngészd át a blogunkat hiszen számos helyen írtunk arról, hogy milyen bolti eszközt milyen otthoni „sufnituninggal” tudsz kiváltani. Ilyen például a pöttyöző helyett a radírba szúrt gombostű, a tűecset házi elkészítése, a különféle sablonok kiváltása ragasztószalaggal.

Persze vannak olyan eszközök, amelyeket nem lehet kiváltani – pl. zselélakk-lámpa, körömnyomda – ezekkel kapcsolatban ugyanazokat tudjuk ajánlani, mint az előző pontban.

Abbahagyom a …

Hát bizony, amiről te is azt gondolod, hogy nem kellene, de néha-néha belecsúszol, azt ideje abbahagyni. Gondolunk itt a körömrágásra, a bőrtépkedésre, a zselélakk lekaparással való eltávolítására, frissen festett körömlakkba való belenyúlkálásra, az alapozás nélküli körömfestésre (és utána az elszíneződött köröm fehérítésére). Egyszer és mindenkorra hagyd magad mögött a káros dolgokat, mert sokat árthatsz magadnak és jobb, ha ezt nem hosszas és fájdalmas gyulladások árán tanulod meg.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}