Ünnepi fény és csillogás 1. rész

Az ünnepekhez – különös tekintettel az év végiekre – hozzá tartozik a csillogás. Talán a fagyos téli időszak, a jég és a hó kristályai, a korán sötétedő napokat kissé megvilágító utcalámpák csillanása a nedves-jeges utakon, szóval ezek a látványok kötik elválaszthatatlanul a karácsonyi körömmintákhoz és trendekhez a csillámokat, kristályokat és glittereket.
Nézzük, idén mivel tehetjük csillogóvá körmeinket?

Sellőpor, magic por, soft powder és társai

A nagyon finomra őrölt, fémes és/vagy csillogó pigmentporokról van szó, amelyekkel nem csak csillogó hatást érhetünk el, hanem kissé fényes-fémes felületet is alkothatunk. A porok alkalmazása annyiban rugalmasabb a csillámos lakkokénál, hogy az előbbivel bármilyen alap-flekkre dolgozhatunk (persze nem árt, ha illik a pigment árnyalatához). Így bármilyen színben előállíthatunk a körmünkön folyékony fém, metál vagy éppen gyöngyházas árnyalatot.

Glitterpor

Az elnevezés rejt némi ellentmondást, hiszen a glitternek pont az a lényege, hogy pornak nem nevezhető, jóval nagyobb részecskéket tartalmaz. Általában szögletesre (négy-, hat-, nyolcszögűre) darabolt apró fényes felületű lapos darabkákat tartalmaz, amelyet a körmön előzetes festés után helyezhetünk el. Természetesen lakkban is lehet kapni glittereset, ám mégis érdemesebb a „port” választani, mert hatékonyabban lehet a glitterekkel beborítani a körmöt, ha szórjuk vagy tunkoljuk.

Flitterpor

A flitterpor annyiban különbözik a glitterportól, hogy glittert és port is tartalmaz. Vagyis nagyobb és kisebb részecskék is vannak benne, sőt előfordulhat az is, hogy ezek nem ugyanannak az anyagnak finomabbra és durvábbra őrölt változatai. Léteznek két színű flitterporok is, vagyis arany csillámokkal megszórt fekete alappor, esetleg rózsaszín-arany és még sok más is.

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}