UV lámpa vagy LED lámpa? 1.

Jól tudjuk, hogy a gél lakkok, vagy más néven zselé lakkok UV fény hatására kötnek (nem száradnak!) meg a körmeinken. Hosszú évek óta ezeket használjuk (illetve használják a kozmetikusok is, hiszen a műkörmök zseléi is erre a fényre kötnek)

Teljesen oda vagyunk tőlük, hiszen a szimpla levegőn száradó körömlakkok (főleg több rétegben) akár órák alatt tudnak csak tökéletesen megszáradni (lásd lefekvés előtti lakkozás=reggelre takarómintás a köröm), ezzel pedig percek alatt kész a manikűr. Az utóbbi években pedig betörtek a piacra a LED lámpák, amelyek még jobban lerövidítik a körömfestés abszolválásának idejét.

Mikor használhatjuk melyiket? Kinek melyikre érdemes beruházni? Nézzünk egy alapvető összehasonlítást ezekről a termékekről!

UV lámpa

UV lámpa

LED lámpa

UV LED lámpa

Hogy működnek?

Az UV lámpa fénycsövet tartalmaz, amely ún. ibolyántúli azaz ultraviola fényt bocsájt ki. Ez a látható fény alsó határától (a leghosszabb hullámhosszú, de még látható fény az ibolya) a röntgensugarak tartományáig tartó alacsony hullámhosszú fénytartomány alkalmas olyan kémiai átalakításra, amely szükséges a körömzselékben található kötőanyagok megszilárdulásához.

A LED műkörmös lámpák izzókat tartalmaznak. Ezek az izzók egy adott lámpában nem cserélhetőek – vagyis, ha kiég az izzó, az egész lámpát cserélni kell – de mivel évekig nem égnek ki, ez nem jelent olyan nagy gondot.

Milyen lakkokhoz használhatjuk őket?

A LED lámpák többféle hullámhossz-tartományban is működhetnek (teljesítménytől függően), de minden esetben igaz az, hogy nem fedik le teljesen az UV tartományt. Ezért – bár nagy általánosságban elmondható, hogy ami UV fényre köt, az a LED lámpa alatt is fog – sajnos előfordulhat, hogy bizonyos zselék és zselé lakkok nem, vagy csak nagyon nehezen fognak megkötni LED lámpa alatt.

(Az általunk forgalmazott alapanyagok mindegyike meg köt LED és UV lámpa alatt is. Ha bizonytalan vagy ezzel kapcsolatosan, ügyfélszolgálatunk készséggel segít a döntésed meghozatalában.)

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}