Vadiúj trend: a buborékkörmök

Nem olyan régen jelentek meg a legnagyobb közösségi csatornán azok a fotók, amelyek aztán nagy kommentáradatot indítottak meg, és nyilvánvalóvá tették, hogy nem minden trendet érez követendőnek az emberiség

A buborékkörmök (bubble nails) meglehetősen ellentmondásos megítélést vívtak ki maguknak: vannak, akik kifejezetten cukinak találják őket, és vannak, akik pedig undorítónak minősítik az összességében valóban meglepő kinézetű manikűrt (vagy pedikűrt, mert lábon is láttam már ilyet).

Bubble nail

A manikűr lényege az, hogy nem hosszában építenek, elnyújtott műkörmöket, hanem felfelé terebélyesedő, duzzadt gömböket kreálnak a rövid vagy maximum közép hosszúságú igazi körmökre. Így azt is mondhatnánk, hogy ez a körömminta-típus a rövid körmök számára kitalált út, az extrém díszítettség felé (de ez elhamarkodott kijelentés lenne, majd meglátjátok miért).

A bubble nails igazán fényes és élénk színű lakkal bevonva szép, hiszen akkor cukorka hatása van. Olyan, minta nagy drazsékat illesztettek volna a körmökre. A másik vonulat, amely szintén mutatós tud lenni, az üveggyöngy-hatású, amelynek rögtön több ága is van. Lehet egyszínű, mélyebb árnyalattal bevont, esetleg csillámporral vagy glitterekkel 3D-sé tett gömb, de ugyanígy lehet mintás, amelyre úgy viszik fel a mintákat, minta térhatása volna.

Természetesen a színek és effektek együtt is alkalmazhatóak (pl. 4+1 vagy 3+2 felosztásban), vagyis nagyon mutatós, ha teli színű körmeinket pl. térhatású gitteres körmök váltják vagy ha cukorkaszínű körmeink közé mintás üveggolyókat illesztünk.

A bubble körmökön is lehet rátéteket alkalmazni, bár érdemes nem nagyon kiálló felületet építeni, hiszen ez a fajta köröm amúgy sem túlságosan „tevékenységbarát”. Azért nagyon szépen elfér rajta egy-két kő, kristály vagy fémgomb, ha elegánsabb kinézetet szeretnénk (már ha ez egyáltalán gömbkörmökkel elképzelhető).

Ami a gömbök alakját illeti, többféle lehet, attól függően, hogy hova kerül a köröm felületén a legmagasabb rész. Ha nagyjából a mértani középre kerül, akkor a köröm szabályos félgömb lesz, ha a külső vagy belső 1/3-nál (vagy két ponton) helyezik el, a körmök kissé elnyújtott formát kapnak.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}