Valentin napi minták 2016

Természetesen az aktuális trend jegyében jártunk utána, hogy milyen körömfestésekkel fejezhetjük ki idén a szerelem vagy éppen a szerelmünk iránti elhivatottságunkat

Vegyük sorra az éppen trendi irányzatok szerint, hogy melyikben hogyan járjunk el a Valentin-napi körmeink elkészítésekor!

Negative space

A legegyszerűbb, ha készítünk két sablont ragasztószalagból, és ezeket használjuk fel a kiválasztott színekben és mintafelosztás szerint. A két sablon egy mozdulattal elkészíthető: egy ragasztószalag-darabot hajtsunk félbe, majd ollóval kanyarítsunk ki belőle egy fél szív-körvonalat, úgy, hogy a két ragasztószalag-darabot széthajtva egy szívet és egy szívet formázó lyukat kapjunk. Ez után ezeket alkalmazhatjuk a körmök kifestésénél, úgy, hogy a tökéletesen megszáradt alapszínre ráragasztjuk valamelyiket, és kimaradó részt egy másik színnel átfestjük. Ügyeljünk rá, hogy ne hagyjuk teljesen megszáradni, mert a levételkor sérülhet a minta.

Valentin napi köröm

Nagyon mutatós ez a fajta festés, ha például az összes körmöt pirosra festjük, de az egyiket a szívvel leragasztva áthúzzuk fehérrel. Így egy körmön piros szív van fehér keretben, míg a többi piros marad. A 2+2+1-es felosztás szerint ez a minta úgy nézhet ki, hogy két köröm rózsaszín, kettő piros, az ötödiken pedig vagy piros szív rózsaszín keretben vagy fordítva.

Kézi festés

Szívecskét rajzolni szabad kézzel sem olyan nehéz, bár érdemes vékonyabb ecsetet beszerezni hozzá. Próbálkozhatunk pöttyögetéssel is, vagyis nagy fejű gombostű festékbe mártásával, és a szív minta pöttyökből való kialakításával. Kis érdekességet vihetünk a mintába, ha a szív egyik oldalát „teli” festjük, de a másik oldalnak csak a körvonalát húzzuk meg.

Francia

A Valentin-napi francia festésnek két fő irányvonalát szeretnénk most bemutatni. Az egyik, amikor a francia körömvég-sávjába helyezzük el a szívecskéket, a másik pedig, amikor a körömvéget teljes egészében felhasználjuk annak kialakításához.

A körömvég-díszítéshez használhatunk flitterport, köröm matricát is, eldönthetjük, hogy a választóvonalra vagy a körömvégre illesztjük őket, illetve hogy több darabot, vagy csak egy nagyobbat.

Orosz mandula köröm-alakból lehet izgalmas és mutatós Valentin-napi mintát kihozni, méghozzá úgy, hogy a kifelé csúcsosodó körömvégeket pirosra festjük, és a körömlemez felé a szív tetejét is megfestjük.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}