Vízesés körömfestés

Vízesésnek nevezte el a szerző, nekem egy fűcsomó jut róla eszembe, mindenesetre vidám tavaszi festésnek kiválóan elmegy, főleg, ha vidám és friss színeket alkalmazol.

Az elkészítése nagyon egyszerű, ugyanakkor kell hozzá egy ecset, amivel a csíkokat elkészítheted. Ugyanaz a minta többféleképpen is elkészíthető, attól függően, hogy milyen ecseted van otthon, vagy milyet van kedved megvenni.

Szükséges eszközök

Kell egy lakk alapszínnek, és két-három, esetleg négy egyéb, az alappal harmonizáló színű lakk a mintához. Az alaplakk színe lehet világos és sötét is – attól függően milyen hangulatot szeretnél látni. Az alaplakkhoz képest nagy mértékben eltérőek legyenek a mintához választott lakkok színei, azaz ha az alapszín sötét, akkor a minta színei legyenek világosak, vagy legalábbis élénkek, ha világos, akkor lehetnek akár pasztellszínek is.

A minta elkészítéséhez alkalmas lehet a sima dekorecset (vékony, hosszú szálú) és a legyezőecset (fan brush) is. Ha szükségét érzed, fedőlakkal rögzítsd a végeredményt.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A mintakészítés menete
Vidd fel az alaplakkot (ha sötét színű, ne felejts el alapozni előtte!), és hagyd megszáradni. A mintához kiválasztott lakkok közül a sötétebbekkel kezdd a munkát, majd úgy haladj az egyre világosabbak felé. Nagyon fontos, hogy két szín között alaposan mosd ki az ecsetet körömlakk-lemosóban, és itatgasd le egy vattapamacson.

A vékony ecsettel húzz a köröm hosszával párhuzamos vékony vonalakat a körömtőtől a körömvég felé, nagyjából a köröm kétharmadáig. Négyet-ötöt egy színnel, kellemesen elosztva a teljes szélességen. A vonal húzásánál ügyelj arra, hogy könnyedén emeld közben az ecsetet, hogy a vége felé vékonyodjon, „elkopjon” a vonal. Nem feltétlenül fontos, hogy mindenhol ugyanolyan sorrendben szerepeljenek a színek, ez a minta jobb, ha nincs benne ritmus. A vonalak közül néhányat tehetsz szorosan egymás mellé, másokat kissé távolabb.

A legyezőecsettel úgy készítheted el a mintát – itt különösen fontos, hogy a sötétebb szín legyen alul, különben be fogja fedni a többit – hogy az ecset egyik oldalán elhelyezkedő résznek csak a leghegyét érinted egy előre kicseppentett lakk-tócsába, majd könnyedén végighúzod a körmödön, majd egy másikba, és ismét. Ezzel a módszerrel óhatatlanul sűrűbben fognak elhelyezkedni, és vékonyabbak lesznek a „fűszálak” mint a másikkal, de nagyon mutatós és vidám lesz így is a minta.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}