Vízfestés körömminta

Cikkeinkben számos technikát mutattunk már, amellyel márványos, kő-eres és egyéb körömfelületeket hozhatunk létre. Ehhez használtunk vízfelületre cseppentett körömlakk-cseppeket (water marble, azaz vizes márvány technika), összegyűrt fóliát (dry marble technika) és egyéb más eszközöket és trükköket.

A most bemutatásra kerülő technika, amelynek eredménye olyan, mintha bevizezett papír felületre festettünk volna vízfestékkel, szintén többféle korábban bemutatott eljárás kombinációja.

Mielőtt belefognánk, válasszunk ki három-négy egymáshoz illő színt. Attól függően, hogy romantikus, tavaszias/őszies, vadabb, dark, melankolikus, vagy milyen hangulatú festést szeretnénk, választhatunk fehér alapszínt és hozzá halvány rózsaszínt, halvány lilát és halvány zöldet, vagy sárga alaphoz pinket és középkéket stb.
Még a festés megkezdése előtt készítsünk ki egy nejlonzacskót, amelyet elvágtunk, hogy egy rétegű nejlon fóliaként tudjuk használni.

Kezdés gyanánt vigyünk fel egy réteg alapozólakkot, hogy megvédjük a körmeinket az elszíneződéstől. Ezután vigyük fel az alap-lakkréteget. Ezt a mozzanatot megcsinálhatjuk egymás után az összes körmön, de ez után egyenként kell végigcsinálnunk a metódust minden ujjunkon.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ennek száradása után a kiválasztott további színekkel pöttyöket-foltokat helyezünk el a köröm felületén. Bőséges lakkmennyiséget használjunk, tegyünk nagyobb és kisebb foltokat egyaránt. Egy színből tehetünk több pöttyöt is, és az sem baj, ha itt-ott a foltok átfedésben vannak egymással.

Az aktuálisan festett köröm ujját fektessük rá a fóliára, hajtsuk rá a másik végét, úgy, hogy befedje a körmöt, majd óvatos ütögető, nyomkodó mozdulatokkal „lapogassuk” rá a fóliát a körömre. Ne nyomjuk meg soha olyan erővel, hogy az alapréteg sérülhessen, vagy hogy az ujjunk és a köröm között „kinyomódjon” a lakkréteg. Ezzel a finom ütögető mozdulatsorral csak a festékpöttyöket nyomjuk szét, és arra késztetjük őket, hogy egymásba folyjanak, keveredjenek. Ne hagyjuk rajta sokáig a fóliát, hogy ne ragadjon bele túlságosan a lakk, majd végül óvatosan húzzuk le róla, és jöhet a következő köröm, természetesen tiszta fólia-felülettel.

Ha elkészültünk az összes körömmel, vigyünk fel színtelen fedőlakkot, hogy térbeli hatást adjon a körmöknek, kiegyenlítse a festett felszínt és megóvja a sérülésektől (de matt lakkal is megnézhetjük a hatást).

 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}