Gyakran ismételt kérdések a manikűrözéssel kapcsolatban - 1.rész

A körmös szakmában, éppúgy, mint a többi mesterségben mindig előfordulnak gyakran ismételt kérdések, melyeket most megválaszolunk. Mivel a körömipar folyamatosan változik, gyakran vetődnek fel új kérdések, amikre itt megbízható válaszokat találsz.

Mi a különbség a klasszikus és a SPA pedikűr között?
Ha 100 pedikűröst megkérdeznénk, hogy mi a különbség a SPA és a klasszikus pedikűr között, valószínűleg 90 közülük azt válaszolná, hogy a kényeztetés. A különbség ennél viszont sokkal jelentősebb. A klasszikus pedikűr egy viszonylag egyszerű szolgáltatás, amely tisztítja, hámlasztja és ápolja a körmöket és a bőrt, hogy lábaink igazán ápoltnak tűnjenek.


Ez egy karbantartási szolgáltatásnak mondható, viszont a SPA pedikűr új szinte emeli a klasszikus szolgáltatást, hiszen nem csak kényeztet, hanem terápiásan gyógyít is. Köztudott, hogy lábaink a legelhanyagoltabb testrészeink, ezért a SPA pedikűr erre fekteti a legnagyobb hangsúlyt. Több technikai munka folyik körmökön, különös tekintettel a benőtt körmökre, a megfelelő formázásra és reszelésre.

Az olyan problémákat is enyhíti a kezelés, amit a magassarkú vagy a hegyes lábujjak okoztak. A SPA pedikűr nagyobb figyelmet fordít a száraz, repedezett bőr puhítására, emellett egy masszázsra is számíthatunk, mely a reflexológia alapjain nyugszik. A wellness-pedikűrben számíthatunk meleg hőcsizmába bújtatott lábbakkal menta-maszk pakolásra, paraffinos kezelésekre, lábsó- és cukorradírozásra is.
 

A SPA pedikűr nemcsak gyönyörű lábakat varázsol, hanem olyan betegségeken is segít, mint például az ízületi gyulladás. A láb megfelelő gondozása elengedhetetlen a jó közérzet szempontjából, ezért néha érdemes komolyabb kezelésekre is benevezni.

 

Van-e egyszerű módszer az UV gél fedőréteg eltávolítására?
Némelyik UV gél fedőréteg igen erősen tart, ezek egyetlen eltávolítási módja a reszelés. Ehhez érdemes elektromos reszelőt használni, először ezzel kell megtörni az UV réteget. Ezután érdemes acetonnal áztatni, melybe előnyös néhány csepp kutikula olajat is csepegtetni, ami megakadályozza az aceton okozta kellemetlenségeket.

Az áztatott UV gél fedőréteg eltávolítására jó módszer még az eltávolító pakolások használata. Ezek könnyen használható, gazdaságos fóliák, melyek nedvszívó párnával rendelkeznek. Egyszerűen be kell áztatni a betétet a márkaspecifikus lakklemosóba, majd a párnát közvetlen a köröm fölé kell helyezni és rögzíteni kell.
 

Amíg a körmök áznak, érdemes melegíteni a kezet szalonkesztyűvel vagy törölközővel, mert a melegebb körömágyak megkönnyítik az eltávolítást. A pakolást legalább 15 percig kell a körmökön hagyni, majd ezután egyszerűen eltávolítható a gél egy manikűrpálcával.

 

Alkalmas-e az UV körömszárító a normál körömlakk szárításához?
Amennyiben eddig az UV fedőlakk nélküli körmöket is a lámpába raktad szárítani, akkor el kell keserítsünk, mert valójában nincsen sok értelme. Az UV réteg keményedése azt jelenti, hogy olyan kémiai reakció indult el, mely megszilárdítja az anyagot. Ebben a kémiai reakcióban az UV fény a gél lakk monomerjeit és oligomerjeit polimerekké kapcsolja össze. A polimer hálózat felelős a szín megtartásáért és a csillogó részecskék helyben tartásáért is.
 

A hagyományos lakkozást azért nem érdemes UV lápával szárítani, mert a hagyományos körömlakk nem a polimerek által keményedik meg, hanem ezzel ellentétben az oldószerek szárításával köt meg. Ha eddig rendszeresen használtad a lámpát hagyományos körmök szárítására is, akkor valójában csak az égők élettartamát rövidítetted feleslegesen.
 

Reméljük cikkünkkel segítettünk megválaszolni pár kérdést a körömápolással kapcsolatban, a témát minden bizonnyal folytatjuk majd, hiszen az efféle gyakori kérdések sosem mennek ki a divatból.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}