Géllak, műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Sokan eleve kizárják annak a lehetőségét, hogy ősszel tartsák az esküvőjüket. Nem szeretik a hűvös, borongós időt, szomorúnak tartják a szemerkélő esőt vagy éppen nehezen tolerálják a virágok választékának csökkenését. Pedig egy őszi esküvő sokszor sokkal érzelmesebb és felkavaróbb tud lenni, mint egy tomboló nyári hőségben tartott szertartás.


 2. Sajnos egyre hidegebbre fordul az idő, ezért kénytelenek vagyunk úgy öltözködni, hogy egyre kevesebb bőrfelület látsszon ki belőlünk. Ugyanakkor ennek folytán egyre nagyobb hangsúly kerül a kezeinkre, mint az esztétika, nőiesség forrásaira, így bátran elkezdhetünk különleges kiegészítőket is becsempészni a manikűrünkbe.


 3. Talán nincs is mit csodálkozni azon, hogy a Halloween közeledtével nagy hangsúlyt kapott narancsba hajló sütőtökszín. Ez az az ünnep, amelyre a gyermekek úgy emlékeznek, hogy töklámpást kell faragni, méghozzá a hatalmasra növő Jack O'lantern más néven Jack be little sütőtökből. Ez a tökfajta barátságosan kerek és cikkelyezett, a színe olyan élénk narancssárga, hogy ha még nem is változott töklámpássá, szinte világít.


 4. A gél lakkozás – bár nem ördöngösség, így otthon bátran megtanulható és alkalmazható – elég sok eszköz beszerzését kívánja. Sokan, akik nem fogtak még bele az otthoni géllakkozásba, azt gondolják, hogy a legnagyobb befektetést a lámpa fogja jelenteni, de ez önmagában még egyáltalán nem biztos hogy igaz.


 5. Beszéltünk már az otthon alkalmazható műszempillák főbb csoportjairól, azon belül a különféle termékek jellemzőiről. Nézzünk most meg néhány különlegességet vagy speciális jellemzőt, amely tovább színesíti a műszempillák gyorsan fejlődő és bővülő piacát!


 6. Igazán nem lehetett panaszunk a nyárra, hiszen bőven volt részünk perzselő melegben, vad viharokban, változatos kalandokban. A körömtrendek sokszínűek és szerteágazók voltak idén a forró évszakban is, de bele kell törődnünk, hogy jönnek a változások.


 7. A sminket – különösen az esti vagy alkalmi változatokat – kiválóan kiegészítheti egy műszempilla, főleg, ha elégedetlenek vagyunk a saját pilláinkkal. Műszempillát már évtizedek óta gyártanak, de amíg régen a túlzott smink és az igénytelen, erőszakolt szépség szimbóluma volt, a rendkívüli innovációnak köszönhetően olyan széles a választék, hogy az igazán visszafogott ízlésűek is bátran szemezgethetnek belőle.


 8. Örök vita a lányok és szüleik között, sőt a lányos anyukák körében is, hogy mikortól legyen engedélyezett a sminkelés és körömfestés. Tény, hogy a gyerekek egyre korábban érnek és ennek számos jele megjelenik a külsőségeikben is, de vajon hol van az a határ, hogy a mindennapi életük részévé, a mindennapi szépségápolásuk elfogadott eszközévé váljon az arc- és körömfestés?


 9. Sorozatunk eddigi részeiben megnéztük, hogy milyen fajta ecsetekkel találkozhatunk a műkörmös munka során, végigvettük, hogy melyik mire való, hogyan kell beavatnunk és használnunk a műkörmös alapvető eszközeinek különféle fajtáit. Nem maradt más hátra, mint hogy megtanuljuk, hogyan kell karbantartanunk az ecseteinket ahhoz, hogy hosszú távon szolgálhassák a munkánkat, hogy minél tovább dolgozhassunk velük percízen és örömmel.


 10. A műkörmös tanfolyamokon minden esetben elmondják a tanulóknak, de sajnos az otthon próbálkozók gyakran a saját kárukon tanulják meg, hogy a frissen vásárolt ecseteket az első használat előtt minden esetben be kell avatni. Mit is jelent ez pontosan, és milyen következményei lesznek annak, ha elmarad?


 11. A műkörmös legfontosabb eszköze az ecset, hiszen azzal hordja fel a köröm alapanyagát, a különféle zseléket és festékeket, azzal pingál, helyezi fel a díszítőelemeket, majd végül a fixáló és/vagy textúrát adó fedőréteget.


 12. A műkörmös szakemberek – és mostanában már az otthoni kézápolásra jobban adó laikusok is – többféle reszelőt használnak. Már nem csak a szakboltokban csodálhatjuk meg a különféle reszelők változatos kínálatát, de bármilyen magára adó illatszerbolt is többfélét tart ezekből a nélkülözhetetlen eszközökből.


 13. Az ember körmének eltakarása, megerősítése, meghosszabbítása illetve színezése az ősidőkbe visszanyúló igény, amelyet a műkörmök feltalálása egy csapásra megoldott. A műkörmök elterjedése óta számos technológia látott napvilágot.


 14. Ezen a blogon már számtalan körömdíszítési tippet olvashattatok, éves trendek és szezon vagy éppen ünnepek szerint. Ezekben a leírásokban igyekeztünk mindig inkább irányvonalakat megadni, mint teljesen konkrétumokkal szolgálni, így az ötletek, amelyeket olvashattatok, bizonyos határok között adaptálhatóak (pl. lábkörömre), ugyanakkor van néhány szempont amelyet érdemes figyelembe venni, mielőtt a manikűr-trendeket egy-az-egyben továbbvinnénk a lábainkra.


 15. Nyáron sokkal többet mutatunk meg magunkból mint télen, és így óhatatlanul előtérbe kerül a lábunk is. Nem kis dolog ez, hiszen a láb komoly erotikus szereppel bír, így gyakran nagyobb vonzerőt képviselhet az erősebb nem számára, mint egy mélyre nyúló dekoltázs vagy feszes szoknya/nadrág.


 16. Gyakran ismételt kérdéseket gyűjtöttünk össze és igyekeztünk rá hasznos válaszokat adni legújabb bejegyzésünkben. Lássuk, az elmúlt időszak leggyakrabban feltett kérdéseit és azokra adott válaszokat.


 17. A forróságban szem elé kerültek a lábaink, amelyek méltatlanul rejtve maradtak a hosszú és hideg tél, valamint a szeszélyes tavasz során. Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy kényelmes papucsban vagy szandálban elfelejtkezhetünk a szűk cipő okozta szorításról, a lábujjaink között játszik a szél. Sajnos azonban ez az időszak csak azok számára stresszmentes, akik szépnek érzik a lábfejüket és folyamatosan gondot fordítanak annak ápolására.


 18. A bőr festésének igénye és művészete évezredek óta jelen van az emberi kultúrában. A tetoválások napjainkban újra a reneszánszukat élik és számos új technológia (színes festések, satírozás-árnyalás) is napvilágot látott, amely még inkább növeli ennek a kozmetikai ágnak a népszerűségét.


 19. Az ápolt férfi kezéről kár volna tagadni, hogy manapság egyetlen férfi sem érvényesülhet ápolatlan kezekkel vagy éppen nem megfelelően karban tartott körmökkel. Így éppen itt az ideje, hogy ejtsünk egy néhány szót arról, hogy mit tehetnek az ápoltságra, eleganciára sokat adó férfiak azért, hogy ne érhesse rossz szó a kezeiket.


 20. Végre dübörög a nyár! Ha a forróságot hosszabb-rövidebb időre záporok vagy hidegfrontok szakítják is meg, a meteorológusok szerint a meleg évszak végéig újra és újra számíthatunk majd arra, hogy a hőmérő higanyszála szinte kiugorjon a helyéről.


 21. A fémes hatású körömfestés divatja nem ma kezdődött, de évről-évre fokozódik. Az évtizedekkel ezelőtt trendi, fémcsillámos lakkokat később felváltották az autók metál fényezéséhez hasonló, fémporral készült lakkok, végül az elmúlt évek áttörését a folyékony fém jellegű lakkok hozták el.


 22. Sztárok és géllakkos körömdíszítéseikkel fogunk kicsit foglalkozni. A hatalmas fehér vásznak nagyasszonyaival, akiket ámulva bámulhatunk egy-egy blockbuster mozi debütálásakor. Most kiemeltünk néhány aktuális dívát, akik külön figyelmet érdemelnek nem csak színészi tehetségük miatt, hanem mert érdekes megoldásokat alkalmaznak körömdíszítéseikben is.


 23. Eljött a következő körömdíszítés elkészítésének az ideje? Remek! Most 5 tuti tippet szeretnénk neked adni, ahhoz, hogy milyen legyen a következő körömdíszítésed, amit elkészíthetsz. Ha valamelyik megtetszik, bátran szerezd be a hozzávalókat és valósítsd meg álmaid körömdíszítését! 24. A mai modern életmód számos kihívástól és kellemetlenségtől megkíméli a testünket. Fűtött házainkban nem kell fáznunk télen sem, míg a nyári kánikulában is enyhet nyerhetünk a légkondik segítségével. Igen ám, de még mindig gyakori eset, hogy el kell hagynunk kényelmes otthonainkat, hogy intézhessük a dolgainkat, feladatainkat.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}