Körömlakk házilag – 2. különleges effektek

Egyedi körömlakkok készítése

A cikksorozat első részében leírt módon gyakorlatilag bármilyen színárnyalatú körömlakkot elkészíthetünk. Ha bárhol látunk valami olyan innovatív lakkot, amire rásajdul a szívünk, bátran próbálkozzunk a kikutyulásával! Költségkímélés céljából vehetünk olcsó színtelen lakkot, azt eloszthatjuk többfelé, kevergetünk, színezgetünk, és ha sikerül, akkor megcsinálhatjuk drágább, minőségibb lakkból is.

A lakkba keverhetünk csillámokat, kis színes szőröket/mikroszkopikus pálcikákat (körmös boltban kapható), kisebb-nagyobb kagylóhéj-darabokat, aprócska flittereket is. Érdekes kísérlet lehet a natúr termékek kedvelőinek  szénnel készített fekete lakk, a lényeg csak az, hogy nagyon finomra kell törni a szénport, hogy szépen el tudjon keveredni és felkenve is homogén legyen.

Ha gyöngyházas körömlakkra vágyunk, akkor gyöngyházas szemfestéket alkalmazzunk, ha metálosat, akkor olyat válasszunk ki a festék-keveréshez, de megpróbálkozhatunk nagyon finomra összetört kagylóhéj vagy csigaház porával is.

Műköröm blog
A kép csak illusztráció

Különleges minták házilag
 

Napjainkban óriási nagy divat a strukturált felületű (azaz 3D-s) körömfestések alkalmazása. Ezek részben úgy készülnek, hogy a félig megszáradt körömlakk felületét megszórják különféle olyan apró adalékanyagokkal, amelyek egyedi felületet képesek kialakítani a körmök felületén, pl. apró gyöngyökkel, bársonyosító mikroszőrökkel, vagy éppen bolyhosító hosszabb szálakkal.

Ezeket is megcsinálhatjuk otthon. Keressünk erre alkalmas alapanyagokat: összedarabolhatunk szép színű műanyag fóliákat, vékony damilt, összetörhetünk különleges összetételű kőzetet, krétát, kagylót, sprődebb fonalat, nagyon vékony drótot stb.
A gyöngyös felületű körömlakk igazán különlegesre és nagyon szépre csinálható házilag, ha szép, apró szemű, őröletlen mákba mártjuk a körmeinket száradás előtt. Hasonlóan megpróbálkozhatunk tisztított, nagyon homogén natúr vagy festett homokkal, apró szemű dekorcukrokkal is.

Legyünk bátrak és kreatívak, hiszen napjaink trendje nem csak az innovatív alapanyagokról és gyártástechnológiákról szól, hanem a merészen új utak kereséséről, a formabontásról is. Minél meghökkentőbb egy kiegészítő vagy egy körömfestés, annál népszerűbb lesz utóbb, így bátran kísérletezhetünk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}