Terhesen biztonságos manikűrt viselni?

Terhesen rengeteg dologra érzékennyé válik a szervezet. Ezért nem csoda, ha te is inkább megbizonyosodnál arról, hogy a körmeid nem veszélyeztetik az egészséged és kisbabád állapotát. Ebben a cikkben kifejtjük, hogy van-e veszélye a terhesen hordott manikűrnek.

Biztonságos a terhesség alatt gél lakkot hordani?
Általánosságban véve igen. Rengeteg kismama döntött gél lakk manikűr mellett a terhessége alatt, és a születendő gyermekük épségére nem volt hatással az anyag. Viszont vannak bizonyos szempontok, amit érdemes figyelembe vennünk egy gél lakk manikűr előtt.

Például az, hogy ugyan nincsen a gél lakknak ismert és bizonyított káros hatásai a magzatra nézve, viszont nem állnak a rendelkezésünkre széles körű kutatások a témában. Ergo, nincs elegendő információnk ahhoz, hogy magabiztosan ki lehessen jelenteni a gél lakk veszélytelenségét.
Összességében: a gél lakknak nem ismertek káros hatásai a magzatra nézve, viszont, ha a 0-ra szeretnéd a rizikófaktorokat, akkor érdemes natúran hagyni a körmöket a terhesség alatt.Szülés közben viselhető manikűr?
Több fórumon is olvasni, hogy szülés közben tilos manikűrt viselni. Ennek a hiedelemnek az az oka, hogy régebben az oxigén szintet a körmökön keresztül mérték az orvosok. Viszont ez ma már a legtöbb magyar kórházban nem így van, ezért technikai akadálya legtöbbször nincs annak, hogy gél lakk manikűrt viselj szülés közben.

Ám mindenféleképpen kérd ki az orvosod tanácsát, hiszen minden terhesség és kórház más szülési körülményeket biztosít.

Pár dolog, amit érdemes számításba venni
Amennyiben úgy döntesz, hogy kihasználod a terhességi hormonok nyújtotta erős körmöket, és gél lakk manikűrt csináltatsz rájuk, pár dolgot célszerű észben tartani. Először is, a festés – vagy hosszabb körmök esetén körömépítés - folyamata nem két perc, sőt. Hosszú-hosszú órákat is ülhetsz a körmösödnél, mire kész lesz a körmöd. Ez pedig terhesség során sokaknál nem egy ideális állapot, hiszen könnyen megfájdul a derék vagy a hát.
Valószínűleg a körmösöd nem fogja leharapni a fejed, ha időközönként óvatosan felállsz, és jársz egyet. Viszont, ha tudod, hogy egyáltalán nem bírod az ülést, akkor érdemes inkább otthon megcsinálni saját magadnak. Hiszen az otthonod melegében olyan pozícióban készítheted el a körmeidet, és annyiszor pihenhetsz a folyamat közben, amennyiszer csak szeretnél.
Ha bele szeretnél vágni az otthoni gél lakkozásba, válogass bátran gél lakk szett választékunkból.

Na de mi a helyzet a többi műkörömmel?
A többi körömfestési és műköröm építési technika terhességre gyakorolt hatásáról is pontosan annyi információnk van, mint a gél lakkozásról: elenyésző. Lehetnek rizikófaktorok, de így is rengeteg kismama hozott már világra egészséges gyermeket úgy, hogy a terhesség alatt – vagy akár szülés közben – is meg voltak csinálva a körmeik.
Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy terhesség közben nagyon érzékennyé válhat az ember a szagokra. Így azon körömépítési eljárásokat, ami erős szaggal járnak – például az akrilgéllel épített körmök – célszerű kerülni a terhesség ideje alatt, és inkább egy zselés építési technika mellett dönteni.

Úgy döntenél, hogy inkább magad csinálnád meg a körmeidet? Ez esetben nyugodtan nézz körül webshopunkban, ahol gél lakk szettek, hagyományos körömlakkok, és zselék széles választéka áll rendelkezésedre!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}