Az Ombre körömdíszítés

Az ombre körömdíszítés - igaz már nem újkeletű divatról beszélünk, mégis mind a mai napig megőrizte töretlen népszerűségét a látványos színátmenetekkel tarkított körömdíszítő technika. Az ombre technika nem csak a körömfestésben, de a divat és a szépségápolás több területén is jelen van és napi szinten alkalmazzák azt. Most egy kicsit többet is megtudhatsz erről a technikáról és az ombre körömdíszítésekről.
Az ombre körömdíszítés megjelenése előtt mára hajfestésben és a szemhéjak festésében is jelen volt, amikor az első kísérletek megjelentek a körömlakkokkal alkotta körömdíszítésekben. Elsőre egy kezdő számára lehetetlennek tűnhet a feladat, hogy megvalósítsa álmai színátmentes körömdíszítését saját körmein, ám azt kell, hogy mondjuk a feladat - csakúgy, mint a legtöbb körömdíszítés esetében -, itt is többféleképpen kivitelezhető. Vannak egyszerűen megoldható változatok és természetesen vannak olyanok is, amelyekkel akár hosszabb távon is el lehet pepecselni.

Az Ombre körömdíszítés

Mi most elsősorban az otthon is könnyedén megvalósítható megoldásokat szeretnénk bemutatni az ombre körömdíszítésekből. A bonyolultabbakat pedig meghagynánk azoknak, akik már inkább a szakmaibb részre kíváncsiak.

A világosból a sötétbe és vissza

A klasszikus értelemben vett ombre körömdíszítések eredetileg három színárnyalatból állnak össze. Ezek a színárnyalatok egymáshoz közelálló, mégis más és más, világosabb vagy sötétebb árnyalatai ugyanannak a színnek. Finom átmenetekkel, általában egy színcsoportból szokták megvalósítani a legszebb ombre körömdíszítéseket.

A variációk száma végtelen és tényleg csak a felhasználó fantáziájára van bízva, hogy mit tud kihozni otthoni lakkjaiból és saját kreativitásából, hogy olyan ombre körömdíszítéseket valósítson meg, amit a barátnők is csak irigykedve tudnak majd csodálni.

Az Ombre körömdíszítés

Az ombre körömdíszítések színválasztéka a színpaletták teljes skáláján mozoghat. Az egészen halvány, natúr színektől kezdve az élénk, rikító neon színekig, szinte bármely színcsoportot be lehet fogni erre a népszerű technikára és rendkívül látványos megoldásokat lehet megvalósítani.

Az ombre körömdíszítéseknél ugyanakkor még az is rendkívül nagy szabadságot ad a felhasználók körében, hogy egyes körömdíszítő technikákkal és kiegészítőkkel szemben itt nincsenek kötött szabályok a lefestett körmök számát illetően. Akár csak 1 ujjon is rendkívül jól mutat, de ugyanúgy használható a 3-2-es vagy 4-1-es kombinációban is, de akár mind a 10 ujjunkat is le lehet „ombrézni”.

Hova tovább még tovább fokozható a hatás, ha a színátmeneteket több (kb. minimum 9 azonos színcsoportba tartozó színárnyalattal rendelkező körömlakkra/géllakkra van szükség) színnel valósítja meg. Ez az ombre körömdíszítés már jó színérzéket és rendkívül nagy előkészítést és koncentrációt igényel, de továbbra is bátran állítjuk: megvalósítható!

Hogyan készíts otthon magadnak ombre körömdíszítést?

Mint fentebb már próbáltuk párszor megerősíteni, az ombre körömdíszítés elkészítése nem nagy ördöngösség. Csak jól kell megválasztani a színeket és a szükséges kellékeket, a többi már szinte gyerekjáték. Most pár lépésben összefoglaljuk, hogyan készíthetsz magadnak ombre körömdíszítést Moonbasanails géllakkok segítségével. Erről már egy rövid videót is készítettünk, amit itt most meg is nézhetsz.


Ombre körömdíszítés lépésről lépésre
  1. Készítsd elő körmeid alaposan és gondosan. Bufferrel bolyhozd fel a köröm felszínét, majd portalanító kefével portalaníts. Használj Nail prep-et, ami egy rendkívül fontos előkészítő folyadék, ami ahhoz kell, hogy a körömdíszítésednek megfelelő alapja legyen.
  2. Példánkban Moonbasanails ONE step géllakkot használtunk, ami alá nem szükséges bondert kenni. Ennél az ombre körömdíszítésnél mi a #114-es ONE step géllakkot vittük fel egy vékony rétegben.
  3. Köttesd meg UV lámpád fénye alatt géllakkot. Fontos, hogy betartsd a lámpád teljesítményének megfelelő köttetési időt, hiszen csak így garantált a tartós és tökéletes eredmény.
  4. Köttetés után használj a körömlemez körül Liquid nail tape-et vagy másnéven Folyékony bőrvédő folyadékot. Ez pár perc alatt átlátszóra szárad. Csak ezután térj a következő lépésre!
  5. Ombre szivacsra kenj fehér (#019-es ONE step géllakkot) és a korábban felvitt #114-es ONE step géllakkból két párhuzamos csíkot. Bátran használj több géllakkot, mert a szivacs egy részét beszívja.
  6. Ezután lapogasd fel a kívánt szögben a festéket a körömlemezre. Ismételd ezt a lépést mindaddig, míg el nem éred a kívánt hatást.
  7. Ismét jöhet az UV lámpa és a köttetés.
  8. Miután elérted a kívánt színátmenetes hatást és megköttetted az utolsó réteget is, kenj fel egy vékony réteg fixálásmentes, leoldható fényzselét a tartós és csillogó végeredmény érdekében.
  9. Ezt is köttesd meg UV lámpád fénye alatt.
Gratulálunk, hiszen elkészült legújabb ombre körömdíszítésed! Moonbasanails géllakkok használatával a végeredményt akár hetekig tudod csodálni és büszkén mutogatni barátnőidnek, akik tuti irigyeid lesznek.
Most, hogy már tényleg mindent tudsz az ombre körömdíszítésekről, nem maradt más hátra, mint egy kis inspirációs bombát adjunk a számodra, ami majd beindítja a fantáziádat és még több kedvet kapsz, hogy te is kipróbáld az ombre körömdíszítést.

Az Ombre körömdíszítés

Az ombre körömdíszítésekhez szükséges színhármasokat vagy a színátmenetekhez szükséges alapanyagokat Moonbasanails ONE step géllakk kínálatunkból könnyedén pár kattintással be tudod szerezni.

Kattints ide és kezd el a válogatást legújabb ombre körömdíszítésedhez! >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}