Gél lakk töltése

Annak ellenére, hogy sokan éppen azt róják fel a lakkzselének, hogy elunják a körmükön a színt/mintát, mire lenő vagy érdemes lemosni (3-4 hét), vannak, akik annyira szeretik az adott színt, hogy azt kérik a körmöstől, hogy újra töltse fel nekik a lenőtt részt.

Természetesen a gél lakk esetében a műkörömhöz hasonlóan lehetőség van a lenőtt rész kitöltésére, sőt nem is muszáj ugyanolyan színben maradnia a körmöknek, mint voltak. És mindezt otthon is elkészíthetjük magunknak!

 

A gél lakkos körmök feltöltését a bőr és a körömágy előkészítésével kell kezdeni. Toljuk fel a cuticulát, és alaposan kaparjuk fel a letapadt bőrrétegeket. Formázzuk a körmöt közepes reszelővel. Ezt a lépést akkor se hagyjuk ki, ha meg akarjuk tartani a kívánt hosszt és formát, mert fontos, hogy a köröm éle is bolyhos legyen, hogy jól tudjon ott is tapadni a gél lakk. A régi lakkréteget ugyanezzel a közepes reszelővel vékonyítsuk el. Ez a lépés két szempontból is fontos: egyrészt ha további két réteget kennénk rá, már túl vastag lenne, másrészt, az új gél lakk rétegnek kell, hogy az alatta levő felület fel legyen bolyhosítva.

Gél lakk töltése
A kép csak illusztráció!

 

Ez után egy finom bufferrel mattítsuk, bolyhozzuk át az újonnan nőtt körömrészt is, egyúttal a korábbi gél lakk és az új körömrész között képezzünk átmenetet. Ezt a lenőtt részt nail preppel kenjük át, ez fertőtlenít és elvonja a felesleges nedvességet a körömből.

Ez után jöhet az új gél lakk réteg felvitele. Az első réteget csak a lenőtt részre és a köröm élére visszük fel. Lámpázzuk, majd jöhet a második réteg, amellyel már a köröm egész felületét és az éleket is beborítjuk. Nagyon fontos, hogy ne érjünk közben a bőrhöz, és ne vigyük fel vastagon, mert a lámpázás során ráncosodhat.

A záráshoz nem használhatunk fényzselét, mert az új körömréteg rugalmassága eltér a régi, festett résztől. Használjunk nagy rugalmasságú színtelen gél lakkot a záráshoz, amit szintén vékonyan vigyünk fel, a körmök élére is. Ujjanként, és végül az egész kezet is lámpázzuk. Legvégül fixáljuk a felületet.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}