Mit tegyél, ha letörik a körmöd?

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor nyaralás közben, vagy esti partira készülve letörik a hosszú, hetekig növesztett, gondosan ápolt és lakkozott körmöd. Ilyenkor fájó szívvel bár, de a legtöbben olló után nyúlunk.
Lenyírjuk körmeinket, hogy minden ujjunkon egyforma hosszúságúak legyenek, hiszen ez az ápolt kéz alapja.   
 
De nem muszáj ezt a megoldást választanod! Mutatunk egy trükköt, amellyel rövid időre meghosszabbíthatod sérült körmöd életét. Gyors és hatékony megoldás, amit kis kézügyességgel magadnak is el tudsz készíteni, akár egy szálloda szobájában is.
Mire lesz szükséged?
 
Körömolló, puha, finom reszelő (buffer), teafilter, átlátszó alapozó lakk, szemöldökcsipesz, és a kedvenc körömlakkod. Csupa olyan dolog, ami a teafilteren kívül egyébként is ott a lapul neszesszeredben.

 
Így haladj lépésről lépésre:
  1. Elsősorban mérd föl, mennyire súlyos a helyzet. Természetesen, ha a körmöd komolyan megsérült, nincs más megoldás, óvatosan le kell nyírni. Ha azonban csak enyhén megrepedt a szélén, van esélyed megjavítani.
  2. Óvatosan reszeld át a sérült körmöt, hogy egységes legyen a felszíne. Ehhez a művelethez az ún. buffert használd, ami szivacsos belsejének köszönhetően kifejezetten a köröm felületének finomításához használják. A bufferek közül is a 200 fölöttieket ajánljuk, a nagyon gyengéd, kíméletes csiszolás érdekében.
  3. Bárhol is nyaralsz, könnyen be tudsz szerezni egy teafiltert. Vágj le a széléből egy darabkát, akkorát, ami bőven elfedi a berepedt részt. Ügyelj arra, hogy a levágott teafilter ne legyen se túl kicsi, se túl nagy – optimálisan takarja be azt a részt, amit javítani szeretnél.
  4. Átlátszó, alapozó körömlakkal teljes egészében kend át a sérült körmödet.
  5. Amikor kissé megszáradt, csipesszel óvatosan helyezd a megrepedt körömrészre a filterdarabkát. Szintén csipesszel nyomkodd bele a lakkba.
  6. Várj, amíg megszárad.
  7. Ezután az egészet újra kendd át átlátszó lakkal, hogy egységesítsd a körmöd felületét.
  8. Amint megszáradt ez a réteg is, bekenheted a kedvenc, színes körömlakkoddal, ami aztán teljesen elfedi a hibát. Nagyon fontos, hogy elegendő időt szánj erre a műveletre is, hiszen meg kell várnod, amíg teljesen megszárad a legfelső réteg. (Ellenkező esetben karcolódhat, egyenetlenné válhat a friss lakkozás, és akkor már nagyon nehéz lesz újra kijavítani a hibát!) Épp ezért használj minőségi, gyorsan száradó lakkokat.
  9. Az így javított körmöddel nyugodtan indulhat a nyár esti parti! A megjelenésed ismét tökéletes.

Tartós megoldások
 
Ha azonban nem szeretnél a nyaralásod során a letört körmödön bosszankodni, javaslom, legalább a nyári hónapokra válassz valamilyen tartós megoldást. Ebben az időszakban bőrünk és körmünk fokozottan ki van téve az UV-sugárzásnak, amire még rátesz egy lapáttal az is, hogy sokat tartózkodunk (sós) vízben. Ha nem szeretnél naponta-kétnaponta a körmeiddel bíbelődni – vagy körmöt javítani a szállodai szobádban – legalább ebben az időszakban keress fel egy profi körmöst. Akár gél lakkal szeretnéd rendbe hozatni ujjad hegyét, akár műkörmöt tetetnél fel, egy jó szakember segítségével két-három hétig nem lesz gondod a körmödre. Engedd meg magadnak ezt a kényeztetést!


 
Az ápolt kéz- és lábfej, a szépen elkészített köröm a jó megjelenés egyik záloga. Színei és mintái kiemelik az egyéniséged, és rendezettebbé válik tőle az egész külsőd. Nem mindegy, milyen megoldásokban gondolkodsz!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}