4 ok, amiért érdemes nyárra műkörmöt rakatni

A műkörömnek bármelyik szezonban van létjogosultsága, azonban nyáron fokozottan igaz, hogy érdemes időnként beruházni a körmösre.
Ez az évszak adottságaiból adódik, tehát abból, hogy meleg van, hogy gyakran vagyunk vízben, és persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a nyár igazi buli időszak, amikor sokat vagyunk társaságban, sokat járunk szórakozni, ezért fokozottan odafigyelünk a megjelenésükre. Hogy a körmeidben se lehessen hiba, a nyáron különösen érdemes megfontolni a műköröm lehetőségét.


 
Miért is kell nyáron műköröm?
 
  • Mert nehezebben törik le, mint a sajátod. A klóros víz és a meleg, illetve a napfény nem feltétlenül tesz jót a saját körmeidnek: töredezetté és érzékenyebbé válhatnak, és nincs annál idegesítőbb, mint mikor szépen megnövesztetted őket, és egy óvatlan mozdulatnál letörnek. Nos, a műköröm, bár nem törhetetlen, de jóval nehezebben törik le, mint a valódi köröm, ezért ebben az időszakban lehet, hogy jobban jársz az épített körmökkel.
 
  • Mert tartósabb. A hagyományos manikűr könnyen lekophat a strandolás, röplabdázás, bulizás során. Míg a műkörmök sokkal tartósabbak, és tovább szépek maradhatnak, nem kell amiatt aggódnod, hogy egy vízben töltött délután után a körömlakkod lepattogzik, vagy a körmöd letöredezik. A műköröm bírni fogja a strapát, ráadásul hetekig ugyanolyan szép marad, mint amikor megcsináltattad.
 
  • Nem kell vele annyit bajlódni. Őszintén, kinek van ideje a rengeteg program mellett arra, hogy napi szinten manikűrözgessen? Sokkal jobban jársz, ha két-három hetente rászánod az időt, és esetleg a pénzt, és megcsináltatod a körmeidet, aztán pedig csak élvezed a munka gyümölcsét. Hagyományos körömlakkok esetében két-három naponta meg kellene ismételni a műveletet, így viszont sokkal több időd szabadul fel, amit akár érdekes programokra is fordíthatsz. Ha elsajátítod a körmözés csínját-bínját, akkor akár magadnak is elkészítheted a körmeidet.
 
Nincs gond a nyaralás során. Nyilván Te sem szeretnéd, ha a nyaralás során manikűrözéssel kellene töltened az idődet. A műköröm megoldja ezt a gondot: közvetlenül utazás előtt megcsináltatod, és garantáltan kitart végig.

A legnépszerűbb körömformák

Manikűrözés során a minták és a színek mellett az is kardinális kérdés, hogy milyen formájú körmöket szeretne az ember. Mikor először tették fel nekem ezt a kérdést, hirtelen nem is nagyon tudtam, mit mondjak, hiszen nem volt egy meghatározott preferenciám. Előtte én magam csak arra figyeltem, hogy a körmeim szélén a sarkok le legyenek reszelve, illetve hogy nagyjából egyforma formájúak és hosszúságúak legyenek. Hamar kiderült számomra azonban, hogy többféle forma közül is választhatok, amiknek természetesen egytől egyig megvannak az előnyei és a hátrányai, és mindegyik másképp mutat.


 
A legnépszerűbb körömformákat igyekeztem az alábbiakban összeszedni:
 

  • Mandula. A mandula formájú köröm igazi klasszikus, kvázi átmenet az ovális és a hegyes körmök között. Szép esztétikusan megnyújtja az ujjakat, kellemesen látványos, de egyáltalán nem extrém. Hosszú, vékony ujjaknál meggondolandó, mert még hosszabbnak és vékonyabbnak látszódhatnak tőle, de bármilyen más kézforma esetén jó választásnak bizonyulhatnak a mandula körmök.
 
  • A kocka. A kockát szintén sokan szeretik, egy komolyabb hátránya van: a széle hegyes, és ezt meg kell szokni, első néhány nap zavaró lehet. Van azonban lekerekítettebb szélű verzió, ahol ez a probléma nem áll fenn. Amin nem mutat jól a kocka köröm, azok a rövid, tömzsi, széles ujjak, mert optikailag szélesíti őket.
 
  • Ovális. Ez az, ami mindenkinek jól áll, túlzás nélkül. Kellően kifinomult, és kevésbé feltűnő, bármilyen szín és minta tökéletes az ovális körmökhöz. Minden alkalomra megfelelő, nem lehet vele mellényúlni. Az extrémebb stílus kedvelőinek ugyanakkor kicsit talán unalmasnak hathat, de számura is adott a dekorálás lehetősége, illetve választhatnak extrémebb formát, ezt pedig meghagyhatják a szolidabb stílus kedvelőinek.
 
Hegyes. Na, ez garantáltan feltűnő lesz akkor is, ha színből egy viszonylag visszafogottat választasz hozzá. Köröm helyett olyan, mintha karmaid lennének, de valakinek éppen ez tetszik. Hátránya a hegye, nehéz megszokni, hogy ne karmolj vele, és ne akadj be mindenhová, de persze nem lehetetlen.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}