Gél lakk és műköröm a terhesség ideje alatt

Gyakran felvetődik a kismamákban, vagy gyermekvárás előtt álló nőkben a kérdés, hogy a terhesség ideje alatt mivel járhat a műköröm és gél lakkos körömdíszítés viselése. Itt az ideje, hogy szembenézzünk a tényekkel és eloszlassuk a tévhiteket!

Fontos leszögezni, hogy a gél lakkok és a műkörmök semmi olyan anyagot nem tartalmaznak amelyek körmeiden viselve károsak lehetnek az emberi szervezetre vagy a magzatra. Ám mégis vannak olyan tényezők amelyekkel érdemes számolni.

Az egyik legfontosabb tényező, természetesen az orvos szava. Ha ő azt mondja nem, akkor az bizony egy nem. Ha nem köti ki külön hogy nem lehet műkörmöt vagy gél lakkos körömdíszítés viselni a terhesség ideje alatt, akkor is számításba kell venni azt, hogy ezeknek az elkészítése nem pár perc alatt történik meg, és ilyenkor a hosszadalmas ülés gyakran problémákat okoz.

Ilyenkor a szagokra is érzékenyen reagál a szervezet, tehát egyértelmű, hogy a porcelán műköröm liquidjét kerülni kell és ha a műkörmök mellett döntünk áldott állapotban, akkor inkábba zselés műkörmökre szavazzunk!
Az eltávolítással és az előkészületekkel kapcsolatban is merül fel probléma. Az eltávolítás folyamán reszelés közben nagymértékű por keletkezik, amelynek a belégzése nem egészséges. Az előkészületek esetén is ez a gond, a körmök bolyhozása közben por keletkezik, aminek nem ajánlott a belégzése. Persze ez az akadály egy maszk segítségével kiküszöbölhető.

Egy olyan szempont, amit viszont mindenképp érdemes szem előtt tartani, a kényelem szempontja. A szülés előtt mindenképp érdemes eltávolíttatni a hosszú műkörmöket, hiszen igen veszélyes is lehet férjünkre nézve is, ha hatalmas műkörömmel szorítjuk a kezeit. Ám szülés után is érdemes inkább egy rövid fazonú gél lakkos körömdíszítést választani, ami nem akadályoz minket az újdonsült anyai teendők elvégzésében.

Igazán csinos lehet a körmöd egy egyszerű manikűrrel is, ezért azt tanácsoljuk, hogy ebben az időszakban inkább a kényelmet válaszd!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}