Gél lakk felszerelés otthonra

Kezdőszettek, amik pöccre indulnak!

Hogy ezeket a bakikat elkerüljük, összeszedtük néhány pontban az alapfelszerelést, amire mindenképp szükséged lesz, és ami nélkül nem érdemes nekiállni a szépítkezésnek, mert könnyen lehetsz, hogy csalódni fogsz az eredményben, vagy sajnos félbe kell hagynod az egészet, mikor már alig vártad, hogy kipróbáld a dolgot!  Íme a lista, ami az alapkellékeket szedi össze. Minden mást is, ami a gél lakkozáshoz egy kis pluszt adhat, megtalálod a webshopon!

Oldószer, fólia, vatta

Első helyre tesszük a lemosáshoz szükséges oldószer, és a felvitelét segítő fóliás csomagolást, hiszen legtöbben itt szokták elrontani a gél lakkozást. Ez nem egy szimpla körömlakk, nem szabad acetonba tunkolni, vagy napokig reszelővel kínozni a körmödet, ha le akarod szedni. Speciális oldószerre, speciális behatási időre és technikára van szükség, amihez nincs szükség másra, mint hogy betarts a használati útmutató lépéseit.



Alkoholos fertőtlenítő, szappan, körömfertőtlenítő

Szintén szó sincs még a lakkozásról, továbbra is csak az előkészületeknél és elővigyázatosságnál tartunk. Köröm-és bőrtípustól függően a teljes manikűr, pedikűr készítésekor mindenképp, de a sima gél lakk kezeléskor is lényeges, hogy minden steril és száraz legyen. Használhatsz alkoholos és gombásodáselleni fertőtlenítőket a körmödön, az eszközeid tisztításához. Néhány törölközőt is előkészíthetsz, amit akkor sem sajnálsz, ha összekened. Ezeket majd 60-90 fokon ki is moshatod, ha végeztél.

Reszelők, buffer, ollók, narancsfapálcika, bőrfeltoló

Ezek sem teljesen egyértelműek, mikor először látsz gél lakkozást életedben. Érdemes a videóink között is körülnézned a Youtube-on, ha szeretnél kicsit otthonosabban mozogni a témában. Különböző durvaságú és alakú reszelők, bufferek léteznek, melyek közül néhány a gél lakk felcsiszolására, némelyik a köröm csiszolására, reszelésére, formázására, vagy épp mattítására alkalmas. Ezeket szerencsére mind megtalálod nálunk már egy kezdő szettben is. A portalanító keféről sem feledkeztünk meg!

Nail prep, primer, átlátszó réteg, fényzselé, fedőlakkok

Az első réteghez, az alapozáshoz, illetve tetszés szerint a felső, lezáró réteghez speciális lakkok beszerzésére is szükséged lesz, ha igazán szép és tartós eredményre vágysz. Ha szeretnéd látni, hogyan is néz ez ki a gyakorlatban, akkor keress rá a videóink között!



UV lámpa, LED lámpa

Írtunk korábban arról, hogy a modern technológiának köszönhetően az UV lámpa viszonylag enyhe egészségkárosító hatását mostmár LED lámpa használatával kiküszöbölheted. Érdemes tehát a régit erre cserélni a következő vásárláskor.

Lakkok, díszítés

És akkor végre elérkezünk a festegetéshez. Ha minden készen áll, és tisztában vagy a lépésekkel, a használati útmutatókkal, és kellő mennyiségű videóval felcsigáztad magad az alkotáshoz, akkor bele is vághatsz! A magas minőségű lakkokban az a jó, hogy már 1-2 réteg is csodálatos fedést és fényt biztosít. Az alaprétegből is felvihetsz 2 réteget, ha szeretnél, de alapvetően 1 is elegendő szokott lenni.
 

Szerencsére, ha a kezdő szetteket választod, akkor semmi sem marad ki a csomagból az induláshoz. Miután megérkezik, szinte azonnal nekiállhatsz! Minden mást pedig keress a többi kategóriában a gél lakkok között!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}