UV Led lámpák, avagy kiút a wattok közül

Már pár éve megérkezett az UV led korszak a műköröm alapanyagok világába. Segíteni szeretnék a számtalan verzióban elérhető Uv led lámpák közötti eligazodásban. Nem foglalok állást a lámpák mellett, mert minden lámpa megfelelő egy bizonyos funkcióra, de azért már láttam máshol gyerekjátéknak tűnő led lámpát is.

A profi uv led lámpák egyszerű 220V-os hálózati csatlakozókkal rendelkeznek és így elvárható tőlük a megfelelő működés. A csak usb csatlakozós lámpák teljesítménye kicsi, max 4 vagy 6W-os teljesítménnyel rendelkeznek és 4 vagy 6 db led izzótól várjuk a gyors kötést egy pontból felülről. De körömlemezed nem lapos, így a kötés egy mozdulattal nem megoldható. Lehet, hogy a lámpa ára nagyon olcsó és tartós is, de nem a profik. Alternatív megoldásnak tökéletes.

A wattokat nézve számtalan teljesítmény található, így eligazodni se egyszerű. Minden lámpának van egy egyedi tulajdonsága és mérete. Választásod során érdemes a legnagyobb teljesítményű UV led lámpát beszerezned, mert abban több az uvled izzó, így még jobb és erősebb lesz a kötésed. A kötési folyamat gyorsabb nem lesz, mert egy géllakk egy rétegjének a 36W UVled lámpa kötési ideje is 30mp. Ez picit eltérhet egyes színek esetében vagy egy vastagabb felvitel esetén, de akkor is max 1 perc. Az építő zselék kötése kicsit lassabb, mert ott akár 3 perc/réteg is lehet.
 

Már minden műköröm alapanyag és géllakk megköt UVled lámpa alatt?
Igen. Már több mint 2 éve ez már természetes, hogy megköt az alapanyag az UVled lámpa alatt. Persze előfordulhatnak olyan esetek, hogy az egyes anyagok régiek és így még nem köt csak hagyományos UV lámpa alatt. Ez esetben sajnos a kötési időd nagyon sok lesz, mert szinte soha nem lesz tökéletes a kötés. Zselészerű marad és letörölhető.


De akkor milyen teljesítményű lámpát válasszak?
Válaszd a legnagyobb teljesítményű lámpát, de egy másik szempontot is érdemes számításban venni. ez pedig a led lámpa mérete. Mennyi helyed van az asztalon? Neked két lámpát kell elhelyezni a szalonban, vagy csak néha veszed elő és addig a műkörmös táskádban szeretnéd tárolni.

A lámpák méretei közötti különbséget az alábbi fotón található lámpák összehasonlításán lehet a legjobban látni. A bal oldali képen egy 6W és egy 90W led lámpa látható. A másik jobb oldali képen pedig egy 72W kétkezes lámpa és ugyanúgy egy 6W led lámpa. Méretben és teljesítményben nagyon nagy a különbség.


Az általunk forgalmazott UV led lámpák között is van különbség méretügyileg, de nem ilyen látványos, mint a fenti képen.

A képen a 36W-os, 72W-os, 90W-os és egy 96W-os uv led lámpa látható. A fotón jól látszik, hogy méretekben van eltérés. Kisebb, magasabb, laposabb.

Otthoni változatra egy alkalmi használatra a 36W-os vagy a 90W UV led lámpát szoktuk ajánlani, de szalonokban csak is 72, de inkább 90W feletti uv led lámpát ajánlunk. De oda már csak párban mert így a vendég kényelmesen tudja a lámpában helyezni a kezét.
 

A bal oldali egy 90W-os és a jobb oldalon egy 36W UVled lámpa.


Az Uv led lámpákban a ledek nem cserélhetők, így meghibásodás esetén csak szervízben panel cserével orvosolható. Nem jellemző a meghibásodás az uvled lámpák esetében. Százból az egy, de az is inkább szállítás során sérül meg.

Az UV lámpák gyártása régen megszűnt. Az uv csövek már alig beszerezhetők, így ne várj sokáig! Cseréld le régi UV lámpádat egy modernebb praktikusabb uv led lámpára és használd ki a gyorsabb kötés előnyeit.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}