A tökéletes C-ív titka

A legtöbb műköröm építő számára komoly fejtörést okoz a kezdetekben a tökéletes C-ív kialakítása. Mindig ferdére sikerül, elcsúszik, vagy éppen túl lapos, de valami biztos, hogy nem stimmel az építés végén. Te is így vagy ezzel? Ne aggódj mind így kezdtük. De a jó hírünk az, hogy egy kis gyakorlással neked sem okoz majd problémát.
Az is megeshet, hogy nem most kezdtél bele az építésbe, csak épp eddig nem tudtad, hogy kellene felépíteni az ívet. Vagy épp új anyaggal dolgozol, ami nem úgy viselkedik, mint az előző. Bármelyikről is legyen szó, mi eláruljuk neked, hogyan készíthetsz gyönyörű, ívelt körmöket.


Mi az a C-ív és miért fontos?

Ha még csak most ismerkedsz a műkörmözés művészetével, akkor nem árt elsőként tisztába tenni a legfontosabb fogalmakat. Biztosan te is észrevetted, hogy a jól elkészített körmöknek van egy domborulata, ami elsőre talán indokolatlannak tűnhet, de valójában nagyon is fontos szerepet tölt be.

Ugyanis az ívnek köszönhetően a műköröm sokkal tartósabbá válik. Amennyiben jó a C-ív, nem kell attól tartanod, hogy út közben majd elhagyod a körmeidet, valamint a letörés veszélye sem fenyeget.Így már talán érthetőbb, hogy miért fontos elsajátítani a megfelelő technikát az íves kialakításhoz. Lássunk munkához!


Így készítheted el a C-ívet

Az egyik legfontosabb teendő a C-ív kialakításánál, hogy megtaláld a köröm középpontját. Ez lesz majd a domborulat legmagasabb pontja. Ide tedd fel az első kis gombócnyi építőanyagot, majd kifelé haladva vékonyítsd el a réteget. Ha az anyag már megkötött, egyengesd el a felszínt csiszológéppel, végül jöhet a díszítés.

Fontos tudnod, hogy a C-ív lényege nem az anyagvastagság. Kevesebb építőanyagból is készíthetsz erős, tartós műkörmöket, ha azokat körültekintően készíted el. A titok a formában rejlik, amivel gondoskodhatsz arról, hogy az anyag ne kezdjen el repedezni, vagy levegőssé válni, ami hamar leváláshoz vezethet.


Hibák, amelyeket a legtöbben elkövetnek

Amennyiben már készítettél műkörmöt, csak éppen az ív nem jön össze sehogy, akkor valószínűleg nem jó a technikád. A leggyakoribb probléma, amikor valaki a zselét vagy a porcelánt egyszerűen lakk módjára keni fel. Ilyenkor nem meglepő módon a végeredmény lapos és gyenge lesz. Szerencsére ezt viszonylag könnyen orvosolhatod azzal, ha legközelebb a megfelelő ponton kezded az építést.

Az is gyakran előforduló hiba, hogy csak az egyik irányba készül el az ív. Mit is értünk ezalatt? A jó C-ív hosszában és keresztben is megtalálható. Ezt szemrevételezéssel könnyedén ellenőrizheted. Ám amikor valamelyik hiányzik, akkor az eredmény sem olyan jó minőségű, mint ahogyan azt te szeretnéd.Természetesen nem a C-ív az egyetlen, amellyel biztosíthatod a tartósságot az épített körmeid számára. Következő cikkünkben eláruljuk, hogy készíthetsz balansz-pontos körmöket, amely remek alternatíva, ha nem szimpatizálsz a púpos kialakítással.

Mielőtt élesben tesztelnéd a C-ívet, érdemes egy kicsit gyakorolnod gyakorló ujjon vagy körmökön. Így biztos lehetsz abban, hogy később a körömdíszítésed tökéletes és strapabíró lesz.

Műkörmöt építenél, de nincsenek meg a szükséges kellékeid? Nézz be a webáruházba, ahol minden szükséges eszközt és építőanyagot megtalálhatsz! Segítségükkel vadító és egyedi manikűrt készíthetsz, melyre mindenki irigy szemeket meresztget majd.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}