Milyen kézhez milyen körömforma illik?

Nagyon sok szót ejtettünk az elmúlt hetekben a különféle körömformákról, körömmintákról és trendekről. Ugyanakkor nem felejthetjük el azt sem, hogy nem minden forma és minta illik minden kézformához és bőrszínhez. Nézzük, mire kell odafigyelni, hogy a drága pénzen vagy nagy fáradsággal elkészített köröm összhatása is kellemes legyen!

Milyen hosszúra nyújtsuk?

Akinek kicsi a keze, annak jól állnak a hosszú körmök, persze csak módjával. A hosszanti és mandulaformára alakított körmök optikailag megnyújtják az ujjakat. Ugyanakkor a kis kézfejen az extrém hosszú körmök látványa a visszájára fordul: a merészen elnyújtott formák "agyonnyomják" a rövidke ujjakat. A köröm hosszúságával bátran játszhatunk, érdemes addig próbálgatni az egyes változatokat, amíg meg nem találjuk az optimális hosszt, amelyet már elég nőiesnek és izgalmasnak érzünk, de még nem akadályoz a mindennapi teendőkben. Természetesen alkalmilag bátran "átlendülhetünk" az extrém területekre, de ne felejtkezzünk el arról, hogy az esetlen, folyton beakadó körmök, illetve a látványos körömcsodával ügyetlenkedő nő sokkal inkább nevetség, mint vonzalom tárgya.

Kézformák és optimális shape-ek

A keskeny körmökhöz az ovális, hegyes vagy mandulaformájú körmök illeszkednek harmonikusan, míg a széles körömágyhoz a szögletes végű formák alkalmasabbak. Különösen igaz ez akkor, ha a széles körmök szögletes körömággyal párosulnak. A széles körömágyhoz készült hirtelen keskenyedő, hegyes köröm inkább karomszerű, a vadállatok mancsára emlékeztető összképet ad ki.

Az aránylag széles körömágyon elkészített stiletto-k valójában és optikailag is nagyobbak, mint a vékony kezeken-körmökön elkészített társaik. Jó eséllyel robusztusnak hatnak, elveszítik azt a könnyedséget, amelyet ez a forma megkíván.

A forma kialakításakor bizalommal fogadjuk meg a szakember tanácsait, hiszen ő nem csak tanulta a fentebb leírtakat, hanem számos "kéz elkészítésén" túl van már, bőséges tapasztalat áll a rendelkezésére. Ha megfelelően kreatív szakemberhez fordultunk, egészen biztosan meg fogja találni a módját, hogy optikailag harmonikusan alakítsa ki a körmeinket, akár a mintázat vagy rátétek segítségével is.

Lábápolás
A kép csak illusztráció

A műkörmös valószínűleg otthonosan mozog az átmeneti formák világában is. Abban az esetben, ha széles körmeink vannak, mégis ovális vagy hegyes fazonra vágyunk, vagy fordítva, az ovális körömágyunkhoz szögletes körmöket szeretnénk, érdemes olyan formát találni, amely mindkét körvonal előnyeit magán hordozza. Ilyen lehet a szögletes formára kialakított, egyenes végű, mégis a sarkokon legömbölyített vagy a lassan keskenyedő, hosszú és a végén tompa kialakítás.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}