Körömformák 101: ilyen formákban tündökölhet a manikűröd

Manapság már rengeteg gyönyörű forma közül válogathatunk a manikűrünk elkészítésénél. Nézzük is, milyen alakúra csinál(tat)hatod meg a körmeidet.

Mielőtt belevágnánk a cikkbe
A szövegben sokszor említjük azt, hogy egyes körömformákat hogyan érdemes hordani. Viszont ezek a megjegyzések kizárólag tanács jellegűek. Nem kőbevésett szabályokról van szó, amiket minden áron követned kell. Azt csinálsz a körmeiddel, amit csak szeretnél, csupán iránymutatásként említettünk meg pár dolgot.
Most pedig nézzük meg, hogy milyen formák körül válogathatsz a manikűrödnél.


A klasszikus kocka
Ezt a körömformát a legtöbben már viseltük a körmünkön, ami nem véletlen. Hiszen minden körömhosszúsághoz jól passzol, emellett kifejezetten előnyös, ha francia manikűrt csinálunk magunknak: ezzel a formával elég csak egy fehér, vízszintes csíkot húznunk a körmünk szélére ahhoz, hogy francia manikűrt csináljunk magunknak.


Ovális forma
Az ovális forma ideális azok számára, akik a kocka formához hasonló, egyszerűbb körmöket preferálják, de nem tetszik nekik a szögletes kialakítás. Ugyanis társához hasanlóan minden körömhosszúsághoz passzol, emellett ugyanolyan könnyű elkészíteni is. Hiszen csupán annyit kell tennünk, hogy kocka formára reszeljük a körmünket, ezután pedig lekerekítjük a széleket.Mandula forma
Ez a forma az egyik legelőnyösebb választás, ha hosszítani szeretnénk az ujjainkon – optikailag. Hiszen a körömágytól kifelé egyre keskenyedő köröm meghosszítja és vékonyítja az ujjaink látványát. Ezáltal a mandula formájú körmök kifejezetten nőiessé és elegánsá teszik az ujjakat. Ha esetleg nem vagy megelégedve az ujjaid vastagságával, akkor nagyon jó választás lehet ez a manikűr.
Azonban arra felhívjuk a figyelmet, hogy ez a forma nem készíthető el rövid körmökkel. Ezért, ha rövid körmöd van, akkor csak műköröm építésével lehet ilyen formát kölcsözni körmeinknek.


Stiletto körömforma
A stiletto egy olyan stílus, aminek viselése magabiztoságot és kellő körültekintést igényel. Hiszen a hegyes vége miatt sokkal könnyebben beleakadhat más tárgyakba, és nagyon könnyen karmolhatunk meg vele valakit. Viszont ez ne tántorítson el a stiletto-tól: a legtöbb esetben csak idő kérdése, mire megszokja az ember. Márpedig egyszer élünk: ha tetszik ez a forma, viseld bátran.


Háztető forma
Szereted a díszes, mintás körmöket? Akkor ezt a körömformát kifejezetten neked találták ki. Ezzel a stílussal a körmösöd garantáltan kiélheti a kreatívitását, hiszen nagy felületet ad az alkotásra. Azonban azt érdemes megemlítenünk, hogy a stiletto formához hasonlóan ez is hegyes, így ezzel a kialakítással is körültekintően kell bánni.
Emellett azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ez a forma hosszabb körmökön általában jobban mutat. Így, ha rövid körmeid vannak, akkor érdemes műkörmöt építettni ehhez a formához.
Esetleg elhatároztad, hogy otthon csinálnád ezentúl a géllakkból készült manikűrödet? Akkor nézz körül géllakk szettjeink között, amik között olyan készletet is találsz, amihez UV lámpa is tartozik. Amennyiben UV lámpás szett mellett döntesz, olyan kiegészítőket is a magadénak tudhatsz, mint…

 • 1db Leoldható bonder 6ml
 • 1db Leoldható fixálásmentes fényzselé 6ml
 • 1db 3step géllakk piros
 • 1db Íves reszelő
 • 1db Narancsfa pálca 10cm
 • 1db Íves buffer
 • 1db Moonbasanails körömágypuhító olaj 7ml
 • 1db Moonbasanails nail prep 12ml
 • 1db Géllakk leoldó folyadék 50ml
 • 1db Mini portalanító kefe
 • 1db Géllakk leoldó fólia 10db/csomag
 • 1db 10+1 körömdíszítési tipp - ebook
 • 1db Körömdíszítések lépésről lépésre - ebook
 • 1db 18 géllakkos inspirációs ebook
 • 1 db csomag típusától függő UV lámpa

Nézz körül kínálatunkban, és találd meg a tökéletes otthoni szettet!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}