Porcelán, zselé vagy géllakk? Melyiket érdemes választanod?

A szép és ápolt köröm mindig is divat volt és manapság is fontos, hogy egy nő odafigyeljen a kézápolásra. Aki szeretne színes, díszes körmöket, az esetek többségében manikűröshöz jár, bár egyre többen készítik el otthon a csodálatos körömdíszítést maguknak. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. De vajon melyik technika lesz az, amivel tetszetős körmök készíthetők?

A hagyományos körömlakkok

Évekkel ezelőtt még nem volt nagy választék, aki otthon szeretett volna magának szép körmöt készíteni, csak körömlakkokat tudott választani. Manapság is kaphatók a hagyományos körömlakkok, kínálatunkban is találtok többféle színt is, de az az igazság, hogy egyre kevesebb ember használja ezeket a termékeket. Hogy miért?

Nos, a körömlakkokkal valóban ápolt körmök készíthetők percek alatt és azok is bátran használhatják, akiknek nem olyan jó a kézügyessége. Csupán arra kell figyelni, hogy a lakkot egyenletesen vigyük fel a köröm felületére, majd hagyni kell megszáradni.

Ehhez nincs szükség UV-lámpára, de amíg tart a száradás, óvatosnak kell lenni, nem szabad semmihez sem hozzáérni. Talán ez a procedúra is már fárasztó sokaknak, azonban nem is igazán emiatt csökkent a körömlakkok népszerűsége. A fő ok, hogy nem annyira tartósak, mint a könnyen elérhető géllakkok, amelyeket ma már szinte mindenki használ.


 

A géllakkok népszerűségének oka

A géllakkokkal otthon és a műkörmös szalonokban is viszonylag gyorsan készíthető el a tökéletes körömdísz. Sokféle színben kaphatók és a megfelelő eszközök, kiegészítők, díszek használatával egyedi alkotások születhetnek.

A géllakkok kötéséhez UV-lámpa vagy UV-LED lámpa szükséges, amelybe érdemes befektetni. Akár kezdőként is beszerezhetsz tőlünk mindent egyszerre, ehhez a géllakk induló készlet lesz a neked való!

A készlet összeállítása során ügyeltünk arra, hogy minden benne legyen a szettben, amire szükség lehet az első géllakkozáshoz: a 48 W-os lámpán és a lakkon kívül reszelőt, buffert, narancspálcát, portalanító kefét, nail prepet, bondert és körömágypuhító olajat is találsz a csomagban. A leoldó folyadékot is beletettük a dobozba a hozzávaló fóliával együtt. Ráadásul 3 darab e-book is jár a rendelésed mellé, amelyben hasznos tippeket olvashatsz a körömdíszítésről.

A géllakkot elsősorban azoknak ajánljuk, akik szívesen készítik el maguknak a manikűrt otthon, nem szeretnének hosszabb körmöket és fontos számukra, hogy a lakkozás tartós legyen. Általában 2-3 hétig tart a hatás, utána érdemes újat készíteni.


 

Kinek javasoljuk a zselét?

A zselét műkörömépítéshez használják, általa hosszabbá varázsolhatók a körmök. Azoknak szoktuk javasolni, akik valamilyen különleges körömformára vágynak, nincsenek megelégedve saját körmeik hosszával.

A zselés körmök is lehetnek csodálatosak a megfelelő díszítéssel és minden körömtípushoz használhatók. Aki ilyen körmöket szeretne, jól teszi, ha ellátogat egy műkörmöshöz, aki tökéletes mintát tud számára készíteni.

A műkörömépítő zselével könnyű bánni, mézállagú, hosszasan formázható, mivel ez is UV-lámpa alatt köt meg. Igazán ellenálló, a nagyobb igénybevételt is jól tűri. A körmök hosszának megválasztásakor azonban gondold át, mik azok a tevékenységek, amelyek végzése közben zavarna egy túl hosszú köröm! 

A porcelán műköröm előnyei

Ahogyan a géllakk kiszorította a hagyományos körömlakkokat, ugyanúgy a zselé is szép lassan kiszorítja a porcelánt. A porcelánkörmök is lehetnek hosszúak és igazán tartósak is. Előnyük, hogy nem kell mindig újat készíteni, elég, ha feltöltést kérünk.

Ellenjavalt viszont a porcelán a következő esetekben:

  • Ha valakinek túl sérülékeny, könnyen repedező a körme.
  • Ha a munkában zavaró a hosszú köröm.
  • Ha allergiásak vagyunk valamely összetevőre.


Bármelyik manikűrtechnika mellett is döntesz, nálunk beszerezhetsz minden kelléket, ami a tökéletes körömdíszítéshez kellhet. Akár otthon magadnak készíted el a díszítést, akár műkörmösként a vendégeidet szeretnéd meglepni valamilyen újdonsággal, jó helyen jársz! Nézz szét kínálatunkban, ha pedig tanácsadásra van szükséged, keress minket bátran!

 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}