5 tévhit a gél lakkozással kapcsolatban

A gél lakk méltán egyre népszerűbb azok között, akik szeretik ápoltan és színesen hordani a körmeiket.

A pár évvel ezelőtt hazánkba betört technológia egyre több és több embert vonz a kipróbálásra, mégis vannak, akik „toporognak”, mert valamely rossz véleményt, ellenjavallatot olvastak vagy hallottak valahol. Nézzünk öt „népszerű” tévhitet, amelyeket azonnal meg is cáfolunk nektek!

A gél lakkot csak műkörmös készítheti el.

5 tévhit a gél lakkozással kapcsolatbanA gél lakkozásnak ez az egyik nagy előnye a műköröm-építéssel szemben, hogy – ha beszerzünk néhány alapvető eszközt – mi magunk is elkészíthetjük otthon a körmeinket. A szükséges dolgok – gél lakk, buffer, reszelő, bonder, lámpa stb – első pillantásra nagy kiadást képviselhetnek, de a saját körmeid elkészítéséhez ezek évekig fognak szolgálni, így időarányosan elosztva ezek költsége is szinte elhanyagolható.

(A gél lakk szettjeinkben az összes kelléket egyben, kedvezménnyel lehet megvásárolni)


A gél lakk sem sokkal tartósabb, mint a sima lakk.

A gél lakkot pontosan azért találták ki, hogy levegyék a pár naponta történő lakkozás terhét a hölgyek válláról. Attól függően, hogy milyen márkát választasz, mennyire gondosan csinál(tat)od meg a körmeidet és végül mennyire vigyázol rájuk, akár három hétig is gond nélkül „villanthatod” ápolt és trendi körmeidet.

A gél lakk sokkal ártalmasabb mint a sima körömlakk

Nyilván a gél lakkok is kemikáliákból készülnek, ahogy a sima körömlakkok is. Ugyanakkor nem szabad elfelejtkezni arról, hogy a gél lakkok új fejlesztésű, innovatív termékek, ráadásul nem kell az aktuálisan felkent réteget háromnaponta eltávolítani, ehhez újabb vegyszereket felkenni és belélegezni. A gél lakk réteg, ha lenő, után is tölthető, így még kíméletesebb a szervezetünkhöz.

A gyakori UV-lámpázás bőrrákot okoz

UV lámpázásAz UV-fényről valóban kiderítették, hogy hajlamosít a bőrelváltozásokra, ennek köszönhető, hogy Nyugat-Európában kezdik betiltani a szoláriumokat (mellesleg hazánkban ennek eddig semmi jele). A szoláriumokban azonban sokkal nagyobb teljesítményű UV lámpák vannak, nem is beszélve a Napról, amely több ezer kilowatton sugároz. Az a néhány perc, amennyit a kezeid a műkörmös lámpa alatt töltenek semmilyen káros hatásra nem elég, de ha szeretnéd egyeztess a műkörmösöddel a fényvédelmi lehetőségekről.

A maradandó lakk alatt körömelváltozás alakulhat ki

Olyan hosszú ideig a gél lakk sem marad fenn, és ha ez igaz lenne, a műkörmök hordását se javasolná senki. Igaz, hogy néha érdemes rövid pihenőt tartani mindenféle lakkozástól, de semmi olyasmitől nem kell tartanod, hogy ellenőrizetlen folyamatok indulnának be a gél lakkod alatt.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}