A gel look nem gél lakk

A gel look nem géllakk! Ez az első és legfontosabb szabály, amit mostani blog bejegyzésünkben szeretnénk mindenekelőtt leszögezni. Sok tévhit és félreértés kering a neten is ezzel kapcsolatban, amit most végérvényesen szeretnénk kicsit helyre pakolni, hogy senki se érezhesse magát becsapva.
A gel look nem géllakk, hiszen a több neten keringő tévhit és a megtévesztésre játszó termékek állításával ellentétben két teljesen különböző körömdíszítő alapanyagról beszélünk. A gel look egy az átlagosnál picit sűrűbb és valamivel tartósabb körömlakk. Körömlakk és nem géllakk! Ez nagyon fontos, hiszen számos körömlakk gyártó márka is használja ezt a termékmegjelölésében helyesen: Gel look hatású körömlakk. Viszont vannak olyan körömlakk gyártók, akik szándékosan elhallgatják és elrejtik a vásárlók előtt azt a lényeges és fontos információt, hogy a termékük körömlakk. Ezzel azt a hatást keltve, hogy a termékük ugyanolyan géllakk, mint bármely más géllakk a piacon. Ráadásul vannak olyan márkák, akik megtévesztően úgy hirdetik termékeiket, hogy „lámpa nélküli gél lakk”.

A gel look nem gél lakk

Ez nagyon rossz, hiszen aki nem szakmabeli vagy nem ért hozzá, csak szeretné kipróbálni egy kisebb vagyon feláldozása után csalódni fog és nem élheti át a szép és tartós körmök élményét, amit az igazi gél lakk nyújthat a számára.

KAPCSOLÓDÓ

Őszi géllakkos körömdíszítési tippjeinket most három újabb gondolatébresztő változattal bővítjük... Bővebben >>

Fontos tudnod, hogy a gél look nem gél lakk abból a szempontból sem, hogy míg a gel look körömlakkok levegőre száradnak meg, akárcsak a körömlakkok. A gél lakkok pedig kizárólag UV fény alatt kötnek meg. A gél lakkok a körömlakkok és a műkörmök előnyeit egyesítik önmagukban, hiszen elkészíteni és felvinni ugyanolyan egyszerű, mint egy körömlakkot, de tartósságában és csillogásában egy műköröm szintjével ér fel. Ezzel egy gel look körömlakk nem tud versenyezni!

Ha a gel look nem gél lakk – hogyan ellenőrizhetem le?

Nem kell szakembernek vagy vegyészmérnöknek lenni ahhoz, hogy bárki el tudja dönteni a végső döntés előtt, hogy mivel is találkozott és számára melyik a legideálisabb választás. Ha nem szeretnéd, hogy csalódjál és mindenképp a tartós és csillogó gél lakkos körömdíszítéseket szeretnéd választani, akkor az alábbi néhány szempontot vizsgáld meg vásárlásod előtt a kiszemelt termékkel kapcsolatban.
  1. Már első ránézésre könnyedén szembetűnik, hogy a gel look körömlakkok a tégelyben lévő körömlakk színével azonos, tehát egy átlátszó tégelyben tudod megvásárolni. Ez egy körömlakk esetében természetesen baj és a termékben nem is tesz kárt. Viszont egy igazi gél lakk esetében ez teljesen kizáró tényező. Mivel a gél lakk UV fényre köt ezért rendszerint egységesen fekete vagy fényvisszaverő tégelyekben vannak, hogy védjék a tartalmukat. Így ha sok szép színes üvegcsét látsz egymás mellett, már szinte biztos lehetsz benne, hogy körömlakkokat találtál.
  2. A szemfülesek előnyben, ha a címkéken található apróbetűs részeket is megvizsgáljuk kicsit alaposabban. Bár a reklám bannerek és feliratok hirdethetik azt, hogy „lámpa nélküli gél lakk”, de a termékek címkéjén bizony ott fog csücsülni a „körömlakk” felirat, ami máris ellentmondás az ígéret és tényleges tartalommal szemben.
  3. A harmadik szempont, ami még inkább segíthet az azonosításban, az pedig nem más, mint az alapanyagok szaga. A körömlakk illatát mindenki ismeri. Így, ha felbontasz egy gel look körömlakkot, biztosan ugyanazzal az illattal fogsz találkozni. Ezzel szemben egy minőségi gél lakknak nincs, vagy csak minimális illata van, ami közelébe sem ér a körömlakkok jellegzetes, szúrós illatával.
Most, hogy már te is tudod, hogy a gel look nem gél lakk, reméljük magabiztosabban tudsz majd választani új körömdíszítő termékeket magadnak.

A gel look nem gél lakk – összehasonlítás

Néhány szempont alapján most összehasonlítjuk a Gel look hatású körömlakkokat és a minőségi gél lakkokat, hogy te is meggyőződj róla milyen szempontok szerint érdemes választanod a későbbiek szerint.

 

Gel look hatású körömlakk
Szempont
Minőségi gél lakk
A hagyományos körömlakkoktól picit sűrűbb állag jellemzi.
Állag
Lágy, krémszerű állag jellemzi, ami megkönnyíti a felvitelt és kezdők is magabiztosabban bánnak vele.
Átlátszó tégelyekben találkozhatsz velük, így könnyebb a színválasztás.
Megjelenés
Rendszerint egységes fekete vagy fényvisszaverő tégelyekben vannak.
2-3 napnál tovább nem bírják.
Tartósság
Akár 2-3 hétig is bírják.
Felkened és szárítod hosszú percekig.
Elkészítés
Felkenés után minden esetben UV lámpa fénye alatt kell köttetni. UV LED lámpa esetében akár fél perc is elég.
Nagyon olcsón és drágán is hozzájuthatsz, ám 1-2 nap múlva újra kell használnod, mert nem igazán tartós.
Ár-érték
Megfizethető áron juthatsz hozzá és több hónapig is elegendő mennyiséget kapsz egyetlen tégelyben.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}